Sport

Joša, Pazarova filijala

Fudbalski klub Novi Pazar potpisao je Sporazum o sportsko stručnoj saradnji sa FK Jošanica koji, između ostalog, podrazumeva ustupanje mlađih fudbalera zonašu iz Novog Pazara.

Potpisivanjem ovog Sporazuma Jošanica postaje filijala Fudbalskom klubu Novi Pazar, po uzoru na Teleoptik i Partizan.

Novi Pazar ima obavezu da popularnoj Joši obezbedi trenera, što je ispunjeno već danas, tako da je novi šef stručnog štaba Jošanice Ismet Ugljanin, čije će troškove snositi FK Novi Pazar.

Sporazumom je predviđeno i to da Novi Pazar ima obavezu da kategoriše igrače mlađih selekcija i da im plaća troškove stipendiranja ili hranarine.

“Ova ideja postoji od pre ali su se tek sada stvorili uslovi da se vežemo ugovorom i konkretizujemo saradnju na obostrano zadovoljstvo”, kazao je generalni sekretar FK Novi Pazar Ratko Šarac.

I u Jošanici su svi zadovoljni jer će uskoro dobiti nekoliko mladjih fudbalera koji će iz Novog Pazara doći na takozvano kaljenje.

“Ovo je istorijski trenutak i dugogodišnja želja svih nas iz oba kluba i cele fudbalske javnosti. Mi smo i do sada sarađivali ali je to bila improvizacija. Sada je sve drugačije”, kazao je sportski direktor Jošanice Erduan Jablaničanin.

Dobar primer saradnje između Jošanice i Novog Pazara je Seki Brunčević, sadašnji sportski direktor najstarijeg prvoligaša.

“Bio sam deo Jošanice i tamo sam napravio prve fudbalske korake. Igrači moraju da znaju da nije kazna poslati nekog na kaljenje u našeg zonaša, jer tamo je igralo, a i sada igra, nekoliko dobrih fudbalera”, kazao je Brunčević.

On je kao primer naveo i ubojiotog Admira Kecapa, koji je do skoro bio fudbaler Jošanice.

Jošanica ima obavezu da obezbedi određenu minutažu mlađim fudbalerima iz Novog Pazara i okoline koje uprava Plavih pošalje na kaljenje ovom zonašu.

(A. Grbović)

Podeli