Sport

Dugačka transfer-lista

U fudbalskom klubu Novi Pazar počelo je zimsko prestrojavanje.

Kako je ranije i najavljeno, usledile su promene i u igračkom kadru, ali i u Upravi i klupskoj administraciji. Na transfer-listi se nalazi čak 12 igrača.  Uz već ranije „odlazeće“: Šerifa Hasića, Igora Grkajca, Semira Sadovića i Nebojše Vukojičića, klub se odrekao usluga: Aldina Gurdijeljca, Mirsena Mehmedovića, Emira Bihorca, Jasmina Koča, Rejhana Poturovića, Almina Nicevića,Borka Milenkovića i Gruzijca Imede Putkaradzea.

Na suprotnoj strani, već je dogovorena saradnja sa levim spoljnim, Dragišom Pejovićem, igračem čačanskog Borca, koji je pre dve godine već nosio plavi dres i ofanzivnim veznim fudbalerom Vladanom Spasojevićem. 30-godšnji Spasojević je nastupao za nekoliko,uglavnom prvoligaških klubova, poput: Borca iz Čačka, Jagodine, a zanimljivo je da je kao i Pejović nisio dres Bana iz Raške, u periodu od 2001.do 2003.godine,kada je ova ekipa bila drugoligaški hit. Inače, poslednja njegova „destinacija“ bile su slovačke Košice. Kako saznajemo, pomenuti tandem neće biti i jedine akvizicije plavih,koji će pokušati da se domognu Superlige, jer će klub angažovati najmanje još dvojicu kvalitetnih igrača.

Došlo je do promena i rokada i u Upravi Novog Pazara. Dosadašnjim tim-menadžer,Sead Brunčević, obavljaće funkciju direktora. Ratko Šarac, koji je bio član Upravnog odbora, postavljen je za generalnog sekretara, a za novog potpredsednika kluba imenovan je Stanko Jovanović, bivši direktor Srema. Jovanović će uz: Vujicu Tiosavljevića, Tarika Imamovića i Džemaila-Žutog Plojovića, činiti „kvartet“ potpredsednika Upravnog odbora najstarijeg prvoligaša. Sve ove odluke donete su na poslednjoj sednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Novi Pazar.

(E.N.)

Podeli