Sport

Terzićeva i Hanuša sportisti godine

Atletičarka Amela Terzić i karatista Semir Hanuša najbolji su sportisti tokom 2010. godine u izboru Sportskog saveza Novog Pazara.

Epitet “prve dame” novopazarskog sporta ponela je atletičarka Amela Terzić, vicešampionka Evrope u krosu. Za najboljeg sportistu grada proglašen je Semir Hanuša, koji je na svetskom prvenstvu u karateu osvojio vicešampionsku titulu pojedinačno i zlato ekipno.
Njegov trener Nusret Sejfić proglašen je za najuspešnijeg stručnjaka.

Rifat Zilkić, učitelj novopazarskih atletičara dobio je nagradu za životno delo-trener decenije, a njegov klub je bez premca u protekloj godini.

Erduan Jablaničanin, sportski direktor FK Jošanica i jedan od najzaslužnijih za izgradnju stadiona u Novopazarskoj banji, proglašen je za sportskog radnika 2010. godine.

Takođe, Sportski savez je nagradio sve osvajače medalja sa evropskih i svetskih prvenstava, kao i ambasadore sporta iz ovog grada. Tu titulu su zaslužili Adem Ljajić, Altin Grbović, Ahmed Mujdragić, Muzafer Hadžiabdić, Mirsad Jahović, Enad Ličina i Šefćet Hodović koji je član FK Sandžak iz Dortmunda.

Prestižnu nagradu “Abdulah Duce Gegić” dobio je Husno Kamešničanin, koji je nekoliko decenija svog života poklonio afirmaciji novopazarskog sporta. Posebna priznanja dobile su novopazarske nade iz svih sportova.

Nagradu za uspešnu organizaciju državnog prvenstva u kik boksu kao i brojnih revija dobio je Husein Dupljak, trener Kik tai boks kluba Novi Pazar.

Sportski savez Novog Pazara nagradio je i gradske klubove-jesenje prvake ove godine, dok je specijalno nagradjen muški Odbojkaški klub koji je u jesenjem delu drugoligaškog prvenstva nanizao sve same pobede.

Priznanje za dvadesetogodišnji rad u sportskom novinarstvu i poseban doprinos afirmaciji novopazarskog sporta dobio je novinar Regionalne televizije Elvir Nailović.

Prvi put ove godine na sportskoj večeri upriličena je izložba sportskih fotogarfija autora Elmira Habibovića, Senada Župljanina, Redžepa Koraća i Emira Sadovića. Ova izložba je imala humanitarni karakter, a sredstva od prodaje fotografija namenjena su za izgradnju Centra za dnevni boravak mentalno nedovoljno razvijenih osoba. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović otkupio je sve slike i poklonio ih Sportskom savezu.

“Naš grad možda nije privredni centar, ali svakako jeste sportski jer imamo mnogo uspešnih sportista i nada koji obećavaju da će nas obradovati evropskim i svetskim medaljama. Već imamo jednog profesionalnog prvaka u boksu, a verujem da ćemo 22. januara dobiti i drugog kada Enad Ličina budeo osvojio tron”, rekao je Mahmutović.

Ovoj manifestaciji prisustvovali su predstavnici Sportskog saveza Srbije i klubovi iz Novog Pazara.

(A. Grbović)

Podeli