Sport

Košarkašima „duboka“ Sava

Nisu košarkaši Novog Pazara uspeli da osvoje važne bodove u Šapcu. Lider srpskoligaškog zapada je slavio pred svojim navijačima, posle velike borbe, u sali tamošnje Gimnazije, sa 88:79.

Epilog, donekle očekivan,jer su belo-plavi ipak bili nemoćni i protiv favorizovanog rivala,predvodjenog,očigledno svemoćnim u košarkaškim krugovima, Milovanom Stepandićem i arbitrima. Reklo bi se,već mnogo puta ispričana priča. Čim se izgubi, onda je alibi sudjenje,medjutim, igrač-trener Novog Pazara, Fahrudin Djulović, kaže:
„Sjajno smo i odvažno ušli u derbi. Prvo poluvreme smo u potpunosti kontrolisali situaciju na parketu, bili mnogo bolji i na odmor otišli sa 13 poena prednosti (50:37). U trećoj četvrtini smo malo „pali“ u igri, nismo mogli da izdržimo kriterijum sudjenja,koji je bio na našu štetu. Jednostavno, zaslužili smo da pobedimo,ali te sudije…“, sa ogorčenjem ističe vodja ovog mladog sastava Novog Pazara. Bez obzira na ovaj rezultatski ishod, belo-plavi ne bi smeli da posustanu i odreknu se borbe za Prvu B ligu. U domenu naučne fantastike je da lider na tabeli, Šabac, ostvari sve 24 pobede u prvenstvu. Sem toga, Šapčani,kao i drugi konkurent Priboj, u drugom delu srpskoligaškog karavana će biti gosti u hali sportova, tako da se treba boriti.
U poslednjem jesenjem kolu, Novi Pazar u subotu,dočekuje ekipu prve petoletke iz Trstenika.

(E.N.)

 

Podeli