Sport

Rukometašima sudije “presudile”

Osvojili su bod na gostovanju u Novoj Pazovi rukometaši Novog Pazara (22:22),ali su puni gorčine napustili poprište megdana.

Nisu razlog domaći igrači I rukovodstvo, kao ni publika koja je na pravi,sportski način dočekala novopazarske rukometaše. Razlog je sudijski par: Živković (Novi Sad) I Milosavljević (Beška). Po rečima Safeta Pućurice, za 30 godina rukometne karijere na ovakvu blamažu od arbitraže nije naišao:
“Vodili smo na poluvremenu 11:10. U nastavku susreta, sudije su počele svoj “šou” I obilato pomagale mladom sastavu domaćina. Na momente njihove odluke izazivale su I smeh u gledalištu. Na primer, imali smo čak 22 minuta isključenja, a protivnik samo četiri.
Zbog takvog kriterijuma, Hamidović I Stevanović su zaradili crvene kartone (po tri isključenja).  Utakmicu smo završili sa svega trojicom igrača na parketu, da bi kulminacija nepravdi usledila sedam sekundi pre kraja utakmice, pri rezultatu 22:21 u našu korist.
Živković I Milosavljević su nam oduzeli loptu,zbog, navodne “pasivne igre”,mada o tome nije bilo ni govora. Novopazovčani su iskoristili I taj “poklon” I uspeli da sa tri rukometaša više u polju, postignu gol I ni krivi ni dužni stignu do boda.
Momcima nemam šta da zamerim, borili su se koliko su mogli, ali nemoćni su kao I svi mi koji radimo u rukometu,kada nam “pravdu” dele ljudi poput: Živkovića I Milosavljevića.
Zaista, za tri decenije rukometne karijere na ovakvo nešto nisam naišao”, ogorčen je Pućurica.

Inače, u redovima Novog Pazara najzapaženiji je bio golman Vlada Jeremić, koji je ostvario 20 odbrana, dok je Djordje Jolović bio prvi strelac ekipe sa sedam pogodaka.
U sledećem 13.kolu Prve lige,Novi Pazar dočekuje BASK.

(E.N.)

 

Podeli