Sport

Remi u rukometnom derbiju

„Sladju polovinu plena“ odneli su rukometaši Vojputa u Suboticu. Veliki derbi u Hali sportova, završen je posle velike borbe podelom bodova-21:21.

Bila je to utakmica kakva odavno nije vidjena u Novom Pazaru. Po kvalitetu kako,tako, po borbenosti i neizvesnosti je dostigla kulminaciju.
Nekadašnji saigrači iz Crvenke, sada treneri Novog Pazara i Vojputa, Safet Pućurica i Svetozar Jovović su do tančina odradili „skauting“. Taktičkih iznenadjenja nije bilo ni u jednom trenutku, tačno se znalo gde je ko kvalitetan a gde se mane rivala.
U taboru domaćina iz opravdanih razloga ni ovog puta nije bilo kapitena Mirsada Ikića. Da je on bio akter derbija, ko zna kakav bi konačan epilog bio na semaforu.
Elem, Subotičani su još jednom dokazali zašto su tim sa najmanje primljenih golova u prvoligaškom karavanu. Uz veoma uigran sastav, imaju i dva,po kvalitetu,vrlo izjednačena golmana, Vitasa i Vukoslavkovića, koji učinak „dele“ sa po pet odbrana.

U napadu su veoma često menjali „šablon“, a za domaće je bila pogotovo „nerešiva enigma“ akcija Vojputa sa dva pivota, gde je pravljen „višak na crti“. Sa distance, mrežu je sigurno pogadjao levoruki Veselinović, koji je,uzgred, bio nepogrešiv iz penala.

U redovima Novog Pazara, na svom nivou,donekle, golman Vlada Jeremić, sa osam odbrana (jedan sedmerac). Djordje Jolović je postigao šest golova, Dejan Avramović gol manje. Za njega je karakteristično da je odradio veliki deo posla u odbrani, medjutim, možda u ključnim trenucima nije iskoristio dva „zicera“.

U veoma dobroj atmosferi, gde je publika pokušala na svoj način da ljubimce „ponese“ ka  trijumfu, kako se i očekivalo, Novi Pazar je uglavnom igrao u odbrani: 4-2, ali je to trener Pućurica često menjao u: 3-2-1.Uprkos takvom „polupresingu“, rukometaši Vojputa su znali da dodju do gola protivnika i gotovo do kraja prvog poluvremena vodili. U osmom minutu sa 3:1,u 15. sa 6:4, a tri minuta docnije i sa najvećih: 9:6. Usledilo je potom  budjenje“ rukometaša Novog Pazara, koji sem izjednačenja nisu uspeli da u potpunosti preokrenu rezultat, pa je prvo poluvreme završeno 11:11.

U prvih 15 minuta nastavka, konstantna „klackalica“ u rezultatu. Subotičani su dolazili do minimalne prednosti, a Novi Pazar to uspevao da stigne. I tako sve do 45.minuta,kada je domaćin, prvi put uspeo da povede: 18:17. Imali su „zeleni“ gol više i u 47.minutu-19:18, medjutim da naprave osetniju razliku nisu mogli.

Kuriozitet predstavlja da u periodu od 53.do 57.minuta nije postignut nijedan gol, da bi to „zatišje“ prekinuo Veselinović, pogotkom iz sedmerca, za vodjstvo svog tima 21:20.
Imao je Novi Pazar,učinilo se tog momenta dovoljno vremena da opet preokrene rezultat i slavi minimalnu pobedu. No, na kraju su gosti bili zadovoljniji ishodom,jer su se dokopali veoma važnog boda.
Na osnovu svega vidjenog, remi u velikom derbiju je i najrealniji ishod. Arbitraža Leskovčana: Cvetkovića i Nikolića bila je na visokom nivou. Novi Pazar priliku da nadoknadi propušteno ima već narednog vikenda protiv mlade ekipe Nove Pazove na gostovanju.

(E.N.)

 

Podeli