Sport

Košarkaši trijumfalno kroz Valjevo

Ne šale se košarkaši Novog Pazara. „Belo-plavi ekspres“ je protutnjao i Valjevom, ostvarivši,četvrtu uzastopnu pobedu u derbiju sedmog kola prve Srpske lige-grupa zapad.

Sa minimalnih 81:80 savladana je ekipa Mionice, koja je iako novajlija u ovom rangu takmičenja, veoma nepredvidiva i neugodna.
Medjutim, Djulović i saigrači su pokazali da su u usponu forme kada je to najpotrebnije, iako su za nedelju dana odigrali tri veoma teške utakmice.
Iako umorni od dugog putovanja,košarkaši Novog Pazara su bolje „otvorili“ utakmicu i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 22:19. u nastavku, nešto bolja partija domaćina,koji na poluvremenu ima tri poena viška,46:43.
Drugo poluvreme donosi veliku borbu u obe deonice, neizvesnu završnicu u kojoj je do izražaja došao kvalitet Novog Pazara, kolektiv iznad svega, za veliku radost na kraju. U sportu se se sve vraća.
Vratilo se ovdašnjem srpskoligašu sve ono što nisu uspeli da iskoriste u Kupu,protiv Kruševljana i naprave senzaciju. Vratilo se onda kada je to najpotrebnije.
„Odigrali smo veoma tešku utakmicu. Iako smo bili premoreni od puta i prilično „ispražnjeni“ posle utakmice sa Napretkom, momci su dali sve od sebe i lavovskom borbom uspeli da savladaju nezgodnog protivnika. Inače, u većem delu utakmice bila je „rezultatska klackalica“. Prezadovoljan sam, šta drugo da kažem, ostvarili smo veliku pobedu“, ocenio je Fahrudin Djulović, igrač-trener Novog Pazara posle duela u Valjevu.
„Belo-plavi“ zauzimaju drugo mesto na tabeli srpskoligaškog zapada sa 12 bodova, posle sedam odigranih kola.
U narednoj prvenstvenoj rundi, ljubitelje košarke u Novom Pazaru čeka veliki derbi, jer će njihovi ljubimci dočekati Slogu iz Požege, takodje predendenta na Prvu B ligu.

(E.N.)

 

Podeli