Sport

Rukometaši ubedljivi protiv Novovarošana

Rukometaši Novog Pazara su lako „prešli preko Zlatara“. Iako bez kapitena Mirsada Ikića, momci Safeta Pućurice su u najlepšoj partiji u ovom prvenstvu, deklasirali igrom i rezultatom starog znanca iz Nove Varoši, sa 32:24.

Utakmicu je  u hali sportova obeležio golman Vladan Jeremić iskusni „čuvar mreže“ domaćina verovatno je ostvario rekord u karijeri, nanizavši čak 24 odbrane, od toga jedan sedmerac.
Lepršavo i raznovrsno u napadu, koncentrisano, pokretljivo u odbrani, novopazarski prvoligaš je minut po minut, krčio put do važnog trijumfa.
Ravnopravna borba vodjena je samo do finiša prvog poluvremena „Sandžačkog derbija“, kada je vidjeno dosta izjednačenja i kada su se obe ekipe smenjivale u vodjstvu.
Početak drugog dela, doneo epilog na vidiku. Serijom od 5:0, već nakon  osam minuta nastavka, Novi Pazar je stavio do znanja protivniku da sem porazu nema čemu da se nada (21:14). Uživala je malobrojna publika u efektnim potezima i golovima: Sakovića, Jolovića, braće Stevanović, a naročito brzonogog i ubojitog Dugopoljca u neuhvatljivog Avramovića. Poslednji otpor protivnika „zeleni“ su „slomili“ u 50.minutu, kada su poveli sa dvocifrenom razlikom (28:18) i do kraja igrali za sebe i navijače. Poslednji zvižduk označio je veliko slavlje i znatno olakšanje u taboru Novog Pazara, posle čudnog poraza u Jagodini prošle nedelje.
Uz golmana Jeremića, učinkom su se istakli: Avramović sa devet, Saković sa sedam i Dugopoljac sa pet golova. Kod Zlatara najefikasniji su bili: Bojanović sa osam i Ratković sa golom manje.
Nakon devet odigranih kola u prvoj ligi, rukometaši Novog Pazara su sakupili isto toliko bodova.
Narednog vikenda čeka ih veoma teško gostovanje u Vrbasu.

(E.N.)

 

Podeli