Sport

Adem Ljajić u reprezentaciji Srbije

Fudbaler Fiorentine Adem Ljajić prvi je Novopazarac koji će obući dres reprezentacije Srbije.

 Selektor A reprezentacije Vladimir Petrović Pižon kaže da je Ljajić dobrom igrom u italijanskom klubu zaslužio da se nadje u timu koji će se suprostaviti reprezentacija Bugarske. Prethodno je Safet Sušič, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, izrazio želju da Adem Ljajić obuče dres te reprezentacije.

 

U Ljajićevom matičnom klubu Jošanici ističu da su ovaj poziv očekivali mnogo ranije i kažu da su veoma ponosni što će Adem obući dres A selekcije. Jedan od najzaslužnijih trenera za njegov uspeh, Bajro Župić, sa sigurnošu tvrdi da će Ljajić biti najbolji fudbaler u nacionalnoj selekciji.

 

„Verujem da će opravdati poziv selektora jer je u sve boljoj formi. Sada dobro igra i u defanzivi, pa tvrdim da će za godinu dve biti najbolji igrač u reprezentaciji“, kazao je Župić. Komentarišući izjavu selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, koji je rekao da bi voleo da Ljajić obuče dres te zemlje, Župić kaže „da je za Ljajića bolje da nastupi za Srbiju, koja igra lepši fudbal od BiH.“

 

Direktor FK Jošanica, gde je Adem ponikao, Erduan Jablaničanin, kaže da je Ljajić igrač svetske klase i da će on svoje umeće tek dokazati.


“On je izvanredan fudbaler pa smatram da je poziv trebao da dobije i ranije, ali ni sada nije kasno jer je on dokazao da njegovo vreme tek dolazi“, kazao je Jablaničanin. U upravi ovog kluba ne kriju zadovoljstvo što će njihov nekadašnji igrač Adem Ljajić nositi dres seniroske A reprezentacije.

 

 

Selektor nacionalnog tima Vladimir Petrovič Pižon naglasio je da je pozvao Ljajića nakon što je od njegovog trenera u Fiorentini Siniše Mihajlovića čuo samo reči hvale za partije koje pruža u italijanskom Kalču. Prijateljska utakmica Bugarska-Srbija igra se 17. novembra u Sofiji.

 

Podeli