Sport

Gršić: Uvek može više

Novi trener odbojkaša Novog Pazara Milan Gršić rekao je da je upoznao ekipu kroz snimke utakmica, kao i da su u dosadašnjem delu sezone ostvareni kvalitetni rezultati.

 

“Tim je odlično plasiran, s obzirom da je od prošle sezone u Superligi. Treći smo na tabeli, u završnici smo Kupa Srbije, verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu”, rekao je Gršić.

On je na klupi Novog Pazara nasledio Milorada Kijca, a prethodno je radio sa ženskim selekcijama Srbije i odbojkašicama Crvene zvezde.

“Prija mi promena, imao sam želju da vidim kako je raditi sa muškarcima. Nema preterane razlike, odbojka je odbojka, možda jedino u pristupu. Neće mi puno trebati da se prilagodim”, istakao je Gršić.

Novopazarci će takmičenje u Superligi nastaviti 16. januara, kada će gostovati kraljevačkoj Ribnici.

“Trenutno smo više okrenuti podizanju fizičke pripreme. Tokom vikenda ćemo verovatno otići u Budvu, gde su planirane trening utakmice s Budvanskom rivijerom. Posle toga, razmišljaćemo o Ribnici”, pojasnio je Gršić.

Trener Novopazaraca ocenio je da su Crvena zvezda i Vojvodina u ovom momentu spremiji timovi, ali i da je ostalo mnogo vremena do najvažnijih ovosezonskih mečeva.

“Uvek može više, makar za stepenik. Pokušaćemo da učinimo korak napred, ali najbitnije je da ne padnemo ispod trenutne pozicije. Finale kupa je za nešto manje od dva meseca, plej-of počinje za tri, pa postoji prostor za nagogradnju”, kazao je Gršić.

Ovaj 33-godisnji stručnjak dodao je da je u Novi Pazar stigao na preporuku Branka Kovačevića, koji je pre dve godine radio u tom klubu.

“Kovačević je iskusan trener, puno sam naučio slušajući ga. Na njegovu preporuku sam i došao u Pazar. Imao je uspeha u ovoj sredini, nadam se ću i ja tim stopama”, rekao je Milan Gršić.

Podeli