Društvo

Dobrodošlica brucošima

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru upriličen je svečani prijem studenata prve godine osnovnih i integrisanih akademskih studija. Brucošima su dodeljeni indeksi, a profesori su ih upoznali sa departmanima i onim što ih očekuje u školovanju.

 

U desetoj generaciji studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru je 800 mladića i devojaka. Dobrodošlicu studentima poželio je rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić istakavši da je znanje večna kategorija i jedna od najvažnijih vrednosti, koja se može steći isključivo vrednim radom i upornošću.

Do diplome se može stići sa više ili manje rada, ali ona jedino vredi ako je prati kvalitetno znanje, a uspeh je zagarantovan samo kada od svog cilja ne odustajete – rekao je danas na svečanosti povodom prijema studenata prve godine osnovnih i integrisanih akademskih studija rektor ovog Univerziteta prof. dr Miladin Kostić.

Brucošima je dobrodošlicu poželeo i Mirza Ašćerić, predsednik Studentskog parlamenta Državnog univerziteta, pozivajući ih da se aktivno uključe u rad ove studentske organizacije. Studenti su u centru pažnje obrazovnog procesa i svi njihovi zahtevi koji vode unapređenju obrazovanja biće prihvaćeni – kazao je rektor Državnog univerziteta, naglašavajući da je njegova saradnja sa Studentskim parlamentom izuzetno dobra.

(A.Š.)

Podeli