Društvo

Požega dobija asfalt, a Hadžet sređeniju ulicu

Ova godina je investiciono najuspešnija u istoriji Novog Pazara kada je infrastruktura u pitanju. Do sada je uloženo oko 15 miliona evra u kapitalne i infrastrukturne objekte. Danas su započeti radovi na izgradnji asfaltnog puta u naselju Požega.

 

Požega jer naselje koje je od Novog Pazara udaljeno tek 9 kilometara. Ima struju, vodu, telefone, ali put je u dosta lošem stanju.Ovogodišnji infrastrukturni zamah u gradu proširio se i do oboda pa su se meštani Požege danas uverili da obećanja grdskih vlasti nisu bila prazna.

Mesna zajednica Požega ima oko 1000 domaćinstava i preko 5000 stanovnika. Mnogi rade u inostranstvu, ali većina se bavi poljoprivredom. Poverenje u gradske vlasti manifestovali su i strpljenjem dok i njihovo selo ne dođe na red za izgradnju puta.

Do kraja građevinske sezone, koliko to vremenski uslovi dozvole, grad i okolina će prema obećanju vlasti biti bogatiji za više značajnih objekata, a čitava godina još značajnije povećati rejting kada je visina ulaganja u pitanju.

Radnici i mehanizacija Direkcije za izgradnju grada danas su u Naselju Hadžet započeli sanaciju ulice koja vodi prema budućem atletskom stadionu. Sanacija se izvodi posle obavljenih radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

U gornjem delu Ulice Hadžet danas su započeti radovi na sanaciji kolovoza posle radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Radnici Direkcije za izgradnju grada, posle izravnjavanja i proširivanja ulice, vrše posipanje šljunka na kolovozu u dužini od 150 metara. Meštani pozdravljaju ove radove jer je danima na ulici bilo blato.

Radovi će potrajati dva do tri dana, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

(D.J.)

Podeli