Društvo

Banjica rešava problem za 120 000 ljudi

Potrebno je da se pronađe rešenje za nesanitarnu deponiju u Prijepolju, ali i odrede rokovi za dugoročno rešenje problema odlaganja komunalnog otpada, odnosno regionalnu deponiju Banjica.

Deponija Banjica treba da počne da radi i da postane funkcionalna, s obzirom da se radi o rešavanju problema za oko 120.000 ljudi“-istakla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na sastanku, koji je sa predstavnicima četiri opštine održan u Novoj Varoši.

Na sastanku je formirana radna grupa koja će u narednih mesec dana sagledati stanje i probleme na terenu i predložiti dalje korake i rokove za njihovo rešavanje. Radna grupa se sastoji od predstavnika Ministarstva i predstavnika opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

„Potrebno je da se pronađe rešenje za nesanitarnu deponiju u Prijepolju, ali i odrede rokovi za dugoročno rešenje problema odlaganja komunalnog otpada, odnosno regionalnu deponiju Banjica. Deponija Banjica treba da počne da radi i da postane funkcionalna, s obzirom da se radi o rešavanju problema za oko 120.000 ljudi“, naglasila je ministarka Bogosavljević Bošković.

Održavanje deponije Stanjevina je podignuto na državni nivo i to će biti od velikog značaja za opštinu Prijepolje, istakao je predsednik te sandžačke opštine Emir Hašimbegović.

Nakon sastanka, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine obišli su regionalnu deponiju „Banjica“ i vizitorski centar na jezeru Uvac.

Belida Šehović

Podeli