Društvo

Počela podjela hurmi

Predstavnici Gradske uprave počeli su podelu 10 tona hurmi koje su poklon Ujedinjenih Arapskih Emirata građanima Novog Pazara povodom predstojećeg mjeseca Ramazana.

Podjela će se istovremeno vršiti kako u glavnim ulicama u gradu tako i u naseljima uz pomoć kancelarija mesnih zajednica. Predstavnici grada angažovani da vode računa o podjeli hurmi  naglašavaju da su hurme poklon svim građanima bez obezira ne vjersku pripadnost  i da će se u skaldu sa tim i vršiti distribucija. Oni ističu da su hurme prošle neophodne i da su se stvorili uslovi  za distribuciju paketa  koju će vršiti angažovane ekipe na različitim lokacijama u gradu , a koje će obilaziti domaćinstva.

”Podjela hurmi je, kao i izgradnja Dijagnostičkog centra i škole, dokaz odlične saradnje koju grad ima sa Emiratima”, rekao je član kabineta gradonačelnika, Vahidin Melajac.

Podsjetimo vrijednost 10 tona hurmi je 25 hiljada evra, a poklon su Ujedinjenih arapskih emirata građanima Novog Pazara povodom predstojećeg mjeseca Ramazana.

(A.Š.)

Podeli