DruštvoVesti

“Otvorena ruka” stiže svuda

Udruženje građana “Otvorena ruka” I u ovim teškim trenucima pomažu onima, koja je pomoć potrebna. Osnovnim životnim namirnicima, ali i novim električnim šporetom obradovali su I porodicu u kojoj živi 11 dece.

Udruženje građana Otvorena ruka ovoj porodici pomaže već dugo, a pre mesec dana, majka Darinka Đerekarac rekla je da joj je za spremanje hrane potreban električni sporet, koji je danas i dobila sa osnovnim životnim namirnicama. Kako kaže sada će lakše spremati hranu.

I pored brojnih aktivnosti volonteri Otvorene ruke stižu svuda. Oni su od početka pandemije na terenu i pomažu građanima u ovoj situaciji, kako u domaćinstvima, kada je podeljen veliki broj paketa sa osnovnim životnim namirnicama, tako u zdravstvenim institucijama, gde su angažovani svakog dana i pomažu lekarima, ali i pacijentima.

Lekari, koji su volonteri Otvorene ruke trenutno rade  u zdravstvenim objektima  i na prvoj liniji su fronta od početka pandemije. Iz ove humanitarne organizacije zahvaljuju svim donatorima, koji i u ovim teškim trenucima pokazali svoju humanost . Oni su istakli i veliku podršku pruženu od sandžaklija iz dijaspore, ljudi iz  Turske, ali i od privrednika ovog kraja , koji građanima Novog Pazara pomažu u previzaliaženju problema nastalih usled korona virusa.

Podeli