Društvo

„HASENE“ predala 90 paketa sa životnim namirnicama od donatora iz Njujorka, Amerike i Graca

Preko humanitarne organizacije „HASENE“ donirano je 90 paketa sa životnim namirnicama za članove dve organizacije. Ovi paketi od velikog su značaja za korisnike centra za autizam i razvojne smetnje kao i Saveza slepih i slabovidih.

U ovoj teškoj situacija kada je svima pomoć potrebna brojni humani ljudi i organizacije uputile su pomoć. Jedna takva humana donacija je i 90 paketa sa životnim namirnicama.

„Danas smo doneli pakete pomoći i solidarnosti za korisnike Centara za autizam i razvojne smetnje „KOD“ i Saveza slepih i slabovidih, zato što su takoreći zaboravljeni nakon pojave epidemije u našem gradu. Hteo bih da se zahvalim „BELMONTU“ Islamskom centru Bronks u Njujorku, efendiji Nedžadu Avdoviću, Sandžačkom nacionalnom vijeću Amerike i Islamskom Kulturnom centru u Gracu, zato što su bili donatori ovih paketa a mi smo samo tu da prenesemo ono što su oni donirali“, istakao je predsednik organizacije „HASENE“ Edis Ujkanović.

„Ovo je solidarnost sa svim našim korisnicima. Ovde će biti podeljeno 60 paketa dok će 30 biti dato korisnicima Saveza slepih i slabovidih. Ovim putem zahvalio bih se svim građanima koji su pružili pomoć u vidu novca, prehrambenih paketa i drugog. Takođe, bih apelovao na sve građane da se priključe akciji doniranja  paketa, jer mnogo je muftačnih porodica“, kazao je trener Centra za autizam i razvojne smetnje Armin Zećirović.

„Veoma smo zahvalni humanitarnoj organizaciji „HASENE“ koja se setila korisnika Saveza slepih i slabovidih i donela ovu pomoć koja će njima biti od velikog značaja, sada kada je ova situacija u gradu“, zahvalila se sekretar i defektolog Mirsada Dibranin Ajdinović.

Iz organizacije „HASENE“ ističu da je ovo još jedna u nizu humanitarnih akcija koju oni sprovode i da će u narednom periodu nastaviti da pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

A. Ademović

Podeli