Društvo

Nebezbedna autobuska stajališta

Neuređena autobuska stajališta predstavljaju jedan od problema Novog Pazara da bi bio kategorizovan kao turističko mesto. Najveći problem su ipak onima kojima su i namenjeni- putnicima i prevozniku u gradskom autobuskom prevozu Firmi “Sandžaktrans-Kavim”.

Parkirani automobili, uništena saobraćajna signalizacija i putnici izloženi vremenskim uticajima- to bi ukratko bila slika gradskih autobuskih stajališta.Još pre godinu dana pominjao se projekat koji bi ovu sliku učinio lepšom, ali je brzo zaboravljen. Turističkom potencijalu Novog Pazara nedostaju i ovakve “sitnice” da bi grad bio kategorizovan kao turističko mesto. Ali pre toga radi se o ugrožavanju bezbednosti putnika, koji u autobuse ulaze na kolovozu.

U drugim gradovima autobuska stajališta su opremljena nadstrešnicama, kioscima i ukrašena reklamama. Saobraćajna signalizacija štiti prostor od bahatog parkiranja i čini ga bezbednim za ulazak i izlazak putnika. Sve to može da se uradi i u Novom Pazaru.

Iz Firme “Sandžaktrans-Kavim” traže pomoć saobraćajne inspekcije, nude svoje projekte, ali očito da stajališta još nisu došla na red za rešavanje. A trebalo bi.

(D.J.)

Podeli