DruštvoVesti

Biševac: Pratimo razvoj Novog Pazara

Novopazarsko JKP „Vodovod i kanalizacija“ nastavlja da radi ove godine još većim intezitetom. Na zameni podzemnih vodovodnih instalacija radnici ovog preduzeća počeli su danas da rade i u Ulici Hadžet. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kaže da se za ove radove izdvajaju iz budžeta svake godine sve veća sredstva, kako bi mogao da se prati razvoj grada.

Ulica Hadžet dobija novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a uskoro i asfalt. Radove u tom naselju obišao je gradonačelnik Nihat Biševac.

„U svim ulicama i naseljima gde su predviđeni radovi, pre asfaltiranja se vrši zamena dotrajale vodovodne i kanalizacione mreže. U ovom trenutku na teriroriji Novog Pazara radovi se izvode na brojnim lokacijama. Prošle godine je izdvojeno preko 90 miliona dinara, a ove godine i znatno više, za komunalnu infrastrukturu u naseljima gde mreža nije postojala. Grad se brzo širi i nastaju nova naselja u kojima je neophodno stvarati uslove za život ljudi“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Hanefija Brničanin, ističe da je na Hadžetu danas otvoreno još jedno u nizu gradilišta.

„Zaposleni u  preduzeću izvode radove na izgradnji vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije u ulici Hadžet, gde adekvatne komunalne infrastrukture nije bilo“, kazao je Brničanin, naglašavajući da su ekipe raspoređene na različitim lokacijama.

“U toku su radovi na uređenju kišne i fekalne kanalizacije duž Jusuf potoka, prema naselju Paričko brdo. Završeni su radovi u delu grada oko autobuske stanice: u Ljubljanskoj, Stane Bačanin, Moskovskoj  ulici, tako da preduzeće „Novi Pazar put“ već izvodi pripremne radove za asfalt. Za par dana ćemo završiti radove i u Omladinskoj ulici, čime će, što se tiče  angažmana JKP „Vodovod i kanalizacija“ u ovom naselju, priča biti zaokružena“, kazao je Brničanin.

Prema njegovim rečima, radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ angažovani su ovih dana  na uređenju kišne i fekalne kanalizacione mreže, kao i vodovodne mreže i u ulici Dese Milovanović.

foto: Senko Župljanin

 

Podeli