Društvo

DUNP: Rad uz obavezne zaštitne mere

Posle dvomesečne obustave nastale zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, Državni univerzitet u Novom Pazaru počeo je danas  sa radom u svojim prostorijama, uz primenu svih preventivnih mera, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Državni univerzitet tokom protekla dva meseca redovno je organizovao nastavu na daljinu, koja će do kraja letnjeg semestra biti okončana.

Prvi zadatak posle otvaranja univerziteta je organizovanje aprilskog ispitnog roka. Prijavljivanje je počelo danas, a povratak u prostorije univerziteta podrazumeva stalnu brigu za očuvanje zdravlja svih studenata i zaposlenih. Studenti na ulazu u zgradu dobijaju maske i rukavice, pred šalterima je obavezno poštovanje propisanog rastojanja, za službenike je takođe obezbeđena zaštitna oprema, a za adekvatno održavanje prostorija, dezinfekciona sredstva.

Zgrade univerziteta su prethodno okrečene i uređene, a u skladu sa zdravstvenim preporukama, pojačane higijenske mere čišćenja i dezinfekcije biće svakodnevne. Preporuke o preventivnim merama postavljene su na sajt i oglasne table.

Naredne sedmice uslediće održavanje aprilskog ispitnog roka i obavljanje konsultacija, a potom  i nadoknada laboratorijskih i praktičnih vežbi. Sve te aktivnosti podrazumevaće poštovanje obaveznih mera: rad u malim grupama i obaveznu zaštitnu opremu. Studente i nastavnike posle toga očekuje junski ispitni rok, a krajem juna, ako se situacija vezana za epidemiju korona virusa bude  kretala u dobrom smeru, upisivaće se nova generacija studenata.

Izvor: DUNP

 

Podeli