Vesti

Radni sastanak opozicije van Vijeća

Vijećnici vijećničke grupe “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ održali su prvi radni sastanak i na njemu izabrali svoje rukovodstvo. Oni su takođe oformili resorne komisije čiji će zadatak biti, kako je rečeno na konferenciji za novinare kontrola pozicije.

Šef te vijećničke grupe Jahja Fehratović istakao je da im je više puta odgovarano da opozicija svoje radne sastanke ne može održati u prostorijama Vijeća, pa se iz tog razloga sastanak održao na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru.

Na radnom sastanku liste „Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ izabrano je rukovodstvo te vijećničke liste čiji će će šef biti Jahja Fehratović, njegov zamjenik Admir Muratović a sekretar Sead Trtovac.

Na sastanku su formirane resorne komisije, a govorilo se i o događajima i prekidu druge sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Šef Vijećničke grupe “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ Jahja Fehratović rekao je da su oni uporno i na vrijeme slali zahtjeve za održavanje sastanaka te grupe u prostorijama Vijeća, a da su od druge strane konstantno dobijali odgovore da opozicija ne može tu održavati svoje sastanke, što je smatra Fehratović nedopustivo, zbog čega su uputili i zahtjev Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Na mejl Regionalne televizije stiglo je obavještenje iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća povodom sastanka koji je grupa “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ zakazala u prostorijama Vijeća. U saopštenje  medijima stoji da su u Vijeću obavješteni da su mediji pozvani da prate rad prvog radnog sastanka vijećničke grupe “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ i da nas tim povodom obavještavaju da sastanak na koji smo pozvani neće biti organizovan u prostorijama Vijeća, jer su kako stoji u saopštenju te prostorije zauzete drugim planiranim aktivnostima Vijeća.

Sa konferencije za novinare šef vijećničke grupe “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ Jahja Fehratović rekao je da će ta vijećnička grupa nastaviti da bude konstruktivna opozicija poštujući svoja programska načela kojima se predstavila biračima.

A. Nićiforović

Podeli