Sport

Kecap srušio građevinare

Erupcija oduševljenja prepunog gledališta kraj Jošanice i prvenac Pazaraca, protiv veoma dobrih i poletnih Beograđana.

Domaćin je slavio minimalno i  zasluženo, blagodareći majstorstvu Admira Kecapa koji je bio čovek odluke i doneo ceo plen svom timu.

Prvi napad pripao je domaćinu, kada je Vidaković u četvrtom minutu izašao sam ispred golmana Kljajića, a nakon njegovog pokušaja na odbijenu loptu naleteo je Rusmir koji je sa 16 metara šutirao pored gola. Pripretio je Novi Pazar i u 20. minutu, kada je Rusmir iz slobodnog udarca sa 20 metara silovito šutirao ali je njegov udarac zaustavio golman Kljajić. Igrao se 27. minut kada se Bojan Đorđević probio po levoj strani, izbegao nekoliko odbrambrenih fudbalera Rada, i sa ivice peterca šutirao u čuvara mreže Beograđana. Gosti iz Beograda nisu imali ni šut na gol u prvih 45 minuta, dok su domaćini vrlo često stvarali šanse, ali golova u prvom delu nije bilo.

Drugo poluvreme otvorili su gosti, kada je Varga potpuno neometan iz okreta šutirao preko gola.

To je trglo domaćina koji je narednih pola sata stvorio nekoliko izglednih šansi a najizgledniju je, imao Kecap koji se probio po levoj strani, prošao ka šesnaestercu i maestralno pogodio mrežu gostiju, što je izazvalo oduševljenje preko 10 000 gledalaca na Gradskom stadionu. Bio je to momenat odluke u derbiju.

Devet minuta pre kraja meča imao je Novi Pazar još jednu stopostotnu šansu, Nenadović je centrirao sa desne strane, Jevtović loptu poslao do Vidakovića koji je raspalio sa deset metara, i junački namučio Kljajića.

Uzvratili su gosti u nadoknadi vremena, kada je Varga sa ivice peterca šutirao u golmana Budakovića. Poslednji zvižduk, ovog puta veoma dobrog Danila Grujića, kao da je bio signal za početak velikog slavlja. Dok su građevinari u očajanju popadali po travi, Lotinac i saigrači su zajedno sa frenetičnim navijačima, ostali još nekoliko minuta na terenu, i uz pesmu „overili“ prvi trijumf u ovom šampionatu.

Fantastičan ambijent

Navijači Novog Pazara istakli su transparent dug  skoro 250 metara na kojem je ispisana parola podrške četi Milana Milanovića. Preko 10 000 gledalaca u glasu je pevalo navijačke pesme. Torcida Sandžak i Extremi, uz pomoć ljubitelja fudbala Bebice Župljanina pripremili su fenomenalnu koreografiju kakva se retko viđa na našim stadionima. Loptu kojom je izveden početni udarac iz neba je bacio paraglajder koji je simbolično označio, početak spektakla. Jednom rečju, u Novom Pazaru, viđena je prava brazilska atmosfera!

(Foto: Senko Župljanin)

Elvir Nailović

 

Milanović: Bićemo još bolji

Treneri oba tima su složni u konstataciji da je pobeda Novog Pazara zaslužena, a strelac gola odluke, Admir Kecap, oduševljen je ambijentom na Gradskom stadionu.

Nebojša Milošević, trener FK Rad:

„Čestitam Novom Pazaru na osvojenim bodovima. Što se tiče moje ekipe, ovo su neki porazi koji nose sa sobom dosta toga pozitivnog. Veoma sam zadovoljan odnosom, izgaranjem na terenu i pristupom utakmici ovih mladih momaka. S druge strane, znali smo da pred sobom imamo jako motivisanog protivnika, kao i ispunjen stadion i fanatična publika, što je za svaku pohvalu. Kolega Milanović će napraviti kvalitetan tim i siguran sam da će retko ko uspeti da odnese bodove odavde“.

Milan Milanović, trener FK Novi Pazar:

„ Iako se ne bavim protivnikom pre, posle utakmice moram da pohvalim rivala, koji je pokazao taktičku zrelost, dobro ukomponovan, bez obzira što se radi o mlađim igračima. Što se nas tiča jesam i nisam zadovoljan. Zadovoljan sam, naravno pobedom,kao i zalaganjem i htenjem igrača, koji su pružili maksimum. Mnogo njih je na okupu svega 10-tak dana, potrebno je uigravanje. U prvom poluvremenu smo bili daleko od igrača. Svakla odbojena lopta u sredini išla je u noge protivniku. U drugom delu smo se konsolidovali i ozbiljnije pripretili. Mislim da je pobeda zaslužena i da ćemo ubuduće odigrati mnogo bolje nego protiv Rada“.

Admir Kecap, strelac odlučujućeg gola:

„Nije bilo nimalo lako. U prvom poluvremenu Rad se dobro i organizovano branio, no, mi smo bili strpljivi, čekali smo i dočekali taj 75. minut. Iskren da budem, u prvom momentu, nisam imao nameru da šutiram, već da uposlim Arifovića. Međutim, video sam da su protivnički fudbaleri već krenuli ka njemu, promenio sam odluku u trenutku i šutirao. Kada sam video loptu u mreži, sreći nije bilo kraja. Ni kod mene i saigrača, ni među sjajnim navijačima“.

Pobedonosni gol postignut je 15 minuta pre isteka regularnog toka. Da li je bilo krize samopouzdanja u vašim redovima?

„ Bilo je malo, ali obzirom da nas je publika „nosila“ celo vreme, to se na sreću, nije osetilo. Nastavili smo da napadamo, što se na kraju i isplatilo. Savladali smo veoma neugodnog rivala. Mislim da smo pokazali pravo lice i da smo pobedom potvrdili kvalitet prikazan i protiv Partizana“.

Nakon Živkovića, uspeo si da „matiraš“ i Kljajića. Veruješ li u nastavak „golgeterskog niza“ ?

„ Iskreno se nadam da će biti tako, ali naravno, ništa bez podrške saigrača, koji su protiv Rada pokazali koliko vrede. Da nije njih, sigurno da ni ja ne bih postigao ove golove. U sledećoj utakmici će se možda neko drugi upisati u strelce, tako da to i nije toliko bitno. Najvažnije je da smo slavili i idemo dalje.

Kako si doživeo ambijent na tribinama?

„ Impresivno. Kada sam još tokom zagrevanja video onaj transparent dug blizu 250 metara, naježio sam se. Bilo mi je pravo zadovoljstvo što sam deo ove „plave armije“, kao i ostalim klupskim drugovima, koji su oduševljeni“.

STATISTIKA:

NOVI PAZAR – RAD 1:0 (0:0)

Strelci: Admir Kecap u 75. minutu

Novi Pazar. Gradski stadion. Gledalaca: 10 000. Sudija: Danilo Grujić (Niš) 8. Pomoćnici:Milutinović (Niš), Mrkić (K.Mitrovica).

Žuti kartoni: Obrovac (Novi Pazar), Luković, Rogač, Vitas (Rad).

NOVI PAZAR: Budaković 7,5, Đorđević 7,5 (72. Arifović -), Lotinac 7,5, Mutavdžić 7,5, Obrovac 7,5, Popović 7,5, Vidaković 7,5, Kecap 8 (77. Jevtović -), Rusmir 7,5 (58. Nenadović 6,5), Vuković 7,5, Lazarević 7,5.

RAD: Kljajić 7, Vitas 7, Antić 7, Ćirković 6,5, Jovanović 6 (78. Adamović -), Luković 7, Pavlović 6,5, Rogač 6,5 (77.Urošević -), Varga 7, Raspopović 7,5, Rodić 7,5.
Igrač utakmice: Admir Kecap.

Podeli