Sport

Počasti Budvanima

Trijumfom nad sastavom Malije Mili Pjango, sa 3:0 po setovima, odbojkaši Budvanske Rivijere su slavodobitnici prvog međunarodnog “Turnira prijateljstva”, koji je protekla dva dana održan u Novom Pazaru, dok je treće mesto pripalo Crvenoj zvezdi.

Četa Slobodana Boškana, zasluženo nosi pobednički pehar, namenjen najboljem. Zasluge za trofej pripadaju svim igračima, ipak odluka je pala da za laureata bude proglašen, Petar Krsmanović. A šampion Crne Gore se u finalu, namerio na odličnu ekipu Malije Mili Pjango iz Ankare. Duel baš po meri odbojkaških meraklija. Slavili su Budvani sa maksimalnih 3:0 po setovima,ali su se poprilično namučili da dođu do trijumfa. Prvi set su dobro odigrali.Imali konstantno vođstvo, pa je i rezultatski ishod srazmeran dešavanjima na parketu-25:21.Krenuo je u nastavku furiozno tim iz Ankare. Kontrolisao meč,sve do finiša drugog perioda, kada je Budvanska Rivijera, reklo bi se,na mišiće i rezultatski tesno-25:23 udvostručila prednost.Rezultatska klackalica,neizvesnost. To su odlike poslednjeg seta finala. Ni jedni, ni drugi, nisu uspevali da stvore veću razliku u poenima, izjednačio je Mali Mili Pjango na 23:23, pa potom novi preokret. Budvani koriste drugu meč-loptu i finale dobijaju sa maksimalnih 3:0.

Aktuelni šampion države,Crvena zvezda se u borbi za treće mesto, namerio na silno motivisanog domaćina.Viđena su četiri seta, a ponajviše blagodareći sjajnom Filipu Stoiloviću, koji,pre svega, sjajnim servisima, u ključnim trenucima vojevanja, okretao situaciju u korist svog tima. Prvi i drugi set, gotovo identični, treći je pripao Novom Pazaru, a u četvrtom domaćin neočekivano posustaje, što su Beograđani znali da iskoriste i da u „utešnom finalu“ ostvare trijumf. No, nema razloga ni za razočaranje u taboru Novog Pazara. Borili su se lavovski i pokazali da će potpuno spremni dočekati superligaški debi, protiv Inđije.Inače, međunarodni odbojkaški turnir prijateljstva je vrhunski organizovan, pa se s pravom može konstatovati da Novi Pazar postaje i grad odbojke.

E.N.

Podeli