Sport

Atomska odbojka u „Pendiku“

Spektakl,u pravom smislu te reči, oličen u međunarodnom turniru prijateljstva, koji je sem domaćina, okupio je takve gigante, kao što su šampioni Crne Gore, Budvanska Rivijera, Srbije, Crvena zvezda, te uz domaćina, turski Malije Mili Pjango.

Prvi deo nadmetanja u pazarskom Pendiku, doneo je fantastične duele, iz kojih su promovisani oni koji će se boriti za pobednički pehar, odnosno ekipe koje će igrati utešno finale. A otvarajući takmičenje, koje će sasvim sigurno, postati tradicionalno, gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović je rekao.

„Novi Pazar je grad odbojke,grad sporta i ovakav jedan turnir predstavlja veliki podstrek za mlade da se bave sportom i to kvalitetnim, kao što je odbojka i da postanu dobri sportisti i dobri ljudi.Ovo međunarodno takmičenje je okupilo klubove iz tri države i nadam se da će postati tradicionalno“, kazao je između ostalog gradonačelnik, dr Meho Mahmutović.

Bez obzira što je svečano bilo oko terena, na njemu je prštalo od žestoke borbe. U prvom polufinalu snage su odmerila dva velika kluba. Prvaci Srbije, beogradski crveno-beli i Crne Gore, Budvanska Rivijera. Počelo je neočekivano za mnoge. Prvi set četa Dragana Kobiljskog, rešava u svoju korist-25:19, na krilima pre svega hrabrog servisa i napadačke igre. Vrlo brzo usledio je odgovor i to u tri čina. Budvani, pojačani Kubancima Kalom,Armandom i „kariokom“ Murilom,pokazali su da će imati tim za velika dela u Ligi šampiona.

To najbolje odslikava konačan epilog: 25:19,25:23 i 25:20, za konačnih 3:1 po setovima i zasluženo overenu vizu za finale.

S nestrpljenjem se iščekivao drugi eliminacioni meč između domaćina i turskog Malije Mili Pjanga. Očekivanja potpuno na mestu, jer je pobednik odlučen u triler-završnici, odnosno taj-breku. Atomska odbojka, jednom rečju. Prvi period pripao je Novom Pazaru-25:21, drugi, gostima iz Ankare istovetnim rezultatom,kao i treći,tesno, na razliku,možda i nezasluženo-24:26. No nisu se predavali belo-plavi.U četvrtom setu su konstantno bili u vođstvu i lakše nego što rezultat govori-25:23,došli do egala. I onda lutrija,taj-brek, u čemu su se bolje snašli igrači iz Ankare i sa 15:10 izborili finale. Prezadovoljni gledaoci su i jedne i druge ispratili salvama aplauza,a nema sumnje da će takav štimung preovladavati i drugog takmičarskog dana. Pobednički pehar iz Novog Pazara će otići u Ankaru,ili Budvu, a poklonici odbojke će uživati u majstorijama jednih i drugih. U to smo uvereni.

Podeli