Sport

Sloga bolja u komšijskom derbiju

Sloga je zasluženo u Sjenici savladala Polimlje sa 2:0. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu, a prijepoljci kod rezultata 1:0 nisu uspeli da realizuju jedanaesterac.

Po izuzetno hladnom vremenu i pred punim tribinama, domaćin iz Sjenice se dobro snašao i ostvario pobedu u komšijskom derbiju. Nakon greške kompletne odbrane Polimlja, u kaznenom prostoru najbolje se snašao Aničić i u 24 minutu doveo svoj tim u prednost od 1:0. Posle tog šoka, gosti su se oporavili i nastavili sa atacima ka golu Sloge, što im se isplatilo nakon pola časa igre. U kaznenom prostoru srušen je Balija, i odlučni sudija pokazao je na belu tačku, međutim Cmiljanović nije uspeo da postigne pogodak. Kazna za to stigla je u samom finišu prvog poluvremena, kada je dosuđen penal za Slogu, koji je uspešno realizovao Adis Muhović za sigurno vođstvo svog tima, što se na kraju ispostavilo da je bio i konačan rezultat.

Drugo poluvreme obeležila je slaba i rastrzana igra, bez prilika za golove. Posle ovog kola Sloga ima 11 bodova i nalazi se na osmom mestu, dok je Plomlje sa bodom manje na 10. Lider grupe Drina je pribojski FAP sa 15 bodova.

Belida Šehović

Podeli