Društvo

Obuka lica rezervnog sastava Vojske Srbije

U kasarni Rifat Burdžović Tršo u Novom Pazaru trenutno se sprovodi sedmodnevna obuka jedne čete lica rezervnog sastava Vojske Srbije.

Cilj pozivanja i obuke lica rezervnog sastava je usavršavanje znanja, vještina i navika njihovih specijalnosti.

,,U jedinici koja se trenutno obučava imamo specijalnosti pešadije, inžinjerije, telekomunikacija, logistike i izviđačke specijalnosti, te je samim tim i organizacija obuke ovakve jedinice specifična.Obuka se jednim delom sprovodi ovde u kasarni  na poligonu Vojničkih livada  i strelištu Zimovnik“, kazao je komandant garnizonog mjesta Novi Pazar potpukovnik Željko Smiljanić.

Potpukovnik Smiljanić kaže da se jedinica rezervnog sastava  popunjava licima sa teritorije grada Novog Pazara i da je odziv za ovu vežbu bio veoma dobar sa preko 80%.

U periodu od 2-15 juna ove godine planirano je pozivanje i obuka još jedne čete lica rezervnog sastava, koja će biti realizovana takođe na poligonima Vojničkih livvada u kasarni Rifat Burdžović Tršo u Novom Pazaru i strelištu Zimovnik.

Nakon više godina obaviće se i program gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica iz rezervnog sastava na automatizovanom strelištu Orašac.

(M.M.)

Podeli