Društvo

Koliko je često nasilje kod nas?

Koji su glavni problemi nasilja, i koliko je ono rasprostranjeno u zemlji i uopšte po gradovima bila je tema današnje diskusije o nasilju na lokalnom nivou.

Ova radionica je imala za cilj da, bez obzirom na kulturu, običaje i vrednosti kod ljudi, pokaže šta je u stvari nasilje i koji vidovi nasilja postoje.

“Današnja radionica je osmišljena tako da mladi ljudi otvoreno kažu svoja mišljenja o nasilju, da se iznesu lični stavovi i da svi zajedno pokušamo da pomognemo da se ono spreči u budućnosti”, kazala je Milica Marković ispred Centra za razvoj neformalnog obrazovanja.

Mladi koji su prisustvovali današnjoj diskusiji puni su poztivnih utisaka i novih saznanja.

“Nasilje kao društvena pojava postala je učestala, pogotovo u Novom Pazaru, a najviše se pojavljuje u srednjim školama. Pojedinci ispoljavaju agresiju nad svojim vršnjacima, misleći da će na taj način biti dominantni u društvu i da će se više ceniti, a ne shvataju da to rade na pogrešan način”, rekao je Bahrija Sijarić ispred Asocijacije učiteljica i učitelja Sandžaka.

Diskusija je bila veoma uspešna, izneto je dosta statističkih podataka koji su podstakli mlade da daju svoje mišljenje, ali i da se čuju problemi koji se dešavaju na lokalnom nivou jednog grada, zaključeno je na današnjoj radionici.

Organizatori su Centra za razvoj neformalnog obrazovanja i Kancelarija za mlade Novi Pazar.

A. Biševac

Podeli