Društvo

Nastavljamo izgradnju kuće za porodicu Škrijelj

Četvoročlana porodica Škrijelj, sve je bliže ostvarenju svog sna – da dobiju sopstveni porodični dom. Danas je postavljena i druga ploča na kući u naselju Hadžet, čija izgradnja je počela akcijom RTV Novi Pazar, u koju su se uključili humani ljudi i organizacije.

Temelji i prva ploča postavljeni su u avgustu. U novu kuću useliće se porodica Škrijelj, majka sa tri maloletna sina. Najmlađi, šestogodišnji Eldar ne krije oduševljenje u fazi radova koja najvljuje ukrovljenje. Za njega to znači da će prvi put dobiti svoju sobu. Njegova mama Najča iskazuje beskrajnu zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji i koji doprinose ostvarenju sna njene dece.

U gradu poznatom po humanosti, ovo je prvao mesto da se dokažu pojedinci ali i organizacije, jer, da bi ova kuća bila useljiva, potrebno je još rada, truda i donacija. Jedan od učesnika humanitarne akcije, Edin Kolašinac izražava zadovoljstvo uspehom akcije i poziva sve humane ljude da se pridruže, kako bi ova porodica što pre dobila svoj dom.

”Oni su jetimi, žive u iznajmljenoj kući u teškim uslovima. Naša je želja da ih uselimo pre zime. Ali pošto to zavisi od daljeg odziva u ovoj akciji, ja pozivam sve humane ljude da nam se pridruže.

Radio televizija Novi Pazar pratiće i ostale faze izgradnje do momenta useljenja, kada možemo svedočiti i sa svima podeliti radost ove skromne porodice, koja će nadamo se,  šro pre dobiti osnovne uslove za život, koje će im pružiti vlastiti dom.

S.Lj.

 

Podeli