Društvo

Kreveti iz Turske za novopazarsku bolnicu

Novopazarska Opšta bolnica dobiće ukupno 400 električnih kreveta sa pratećem opremom od Univerzitetske klinike iz turskog grada Konja. Danas je stigla prva tranša, a montaža i postavljanje savremenih kreveta počinje već naredne nedelje.

Ova vredna donacija, prema rečima upravnika Opšte bolnice u Novom Pazaru, doktora Alana Kurpejovića omogućiće kompletnu zamenu postojećih kreveta, savremenijim i boljim. Uz krevete dolazi i poseteljina kao i prateća oprema, a sve to će pacijentima boravak u bolnici učiniti prijatnijim.

”O vrednosti same opreme ne želim ni da komentarišem. To je potez kojim ćemo praktično zameniti sav postojeći posteljni fond. Reč je o najsavremenijim električnim krevetima sa podizačima, koji će boravak u bolnici nepokretnim pacijentima učiniti kvalitetnijim i boljim”, kaže upravnik Opšte bolnice dr Alan Kurpejović.

Montiranje kreveta počinje naredne nedelje, a menadžement Opšte bolnice potrudiće se da se sve organizuje na optimalan način. Građane, članove porodica hospitalizovanih pacijenata mole za razumevanje.

S.Lj.

Podeli