Sport

Popović: Maksimalno motivisani protiv jakog Splita (sreda, 20.00)

Trener košarkaša Novog Pazara Oliver Popović rekao je danas, uoči duela sa Splitom u drugom kola ABA 2 lige, da utakmica protiv jakog rivala neće biti laka, ali da njegovi igrači treba da budu maksimalno motivsani i da pred svojim navijačima odgovore na dva poraza na otvaranju sezone.

“Dolazi nam klub sa velikom tradicijom. Po klupskom budžetu i kvalitetu ekipe, uz MZT su glavni kandidati za vrh tabele. Imaju možda i najbolji tim. Ipak, to ne treba da bude neki alibi, već motiv više da pred našim navijačima probamo da dobijemo”, rekao je Popović na konferenciji za novinare.

Novi Pazar je startu takmičenja u regionalnoj ABA 2 ligi izgubio od Sutjeske u Nikšiću sa 75:78, a Popovićev tim je u prvom kolu Košarkaške lige Srbije poražen na Zlatiboru rezultatom 82:105.

“Sledi naporna i teška sezona, to su pokazala prethodna dva meča. Protiv pojačanog Zlatibora smo tri četvrtine bili u egalu, pa krajnji ishod ne pokazuje i pravi odnos snaga na terenu”, ocenio je Popović.

Split je u prvom kolu ABA 2 lige slavio kao domaći protiv Dinamika sa 93:66.

“Fizički jaka ekipa Splita dolazi u nezgodnom trenutku, ali nadam se da ćemo izvući pouke iz prethodnih neuspeha. Moramo da se borimo svih 40 minuta, pobeda ne može da se upiše za 20 ili 30 minuta igre. Želimo da ovo bude neosvojiva tvrđava, pa pozivam navijače da dođu i daju nam vetar u leđa. Nadam se trijumfu”, kazao je centar Pazara Aleksandar Todorović.

Novi Pazar i Split igraće sutra od 20 časova u dvorani Pendik.

M. Minić

Podeli