Sport

Tešović pred OFK Bačku: Ne smemo da razočaramo publiku (sreda, 17.30)

Trener fudbalera Novog Pazara Darko Tešović rekao je danas da je predstojeći rival OFK Bačka najteži protivnik, a da njegovi igrači zalaganjem, htenjem i voljom ne smeju da razočaraju domaću publiku u meču 13. kola Prve lige Srbije.

“Serija dobrih rezultata mi ništa ne znači, želim da stalno osvajamo bodove. Igrači jedva čekaju utakmicu. Shvatili su moju filozofiju da samo radom, treniranjem i igrom mogu do cilja, odnosno pozicije u gornjem delu tabele. Ne smemo da naredni susret doživimo kao unapred odigran, nego kao 90 kvalifikacionih minuta za Ligu Evrope”, rekao je Tešović.

Novi Pazar je peti na prvoligaškoj tabeli sa 19 bodova, četiri više od desetoplasiranog tima iz Bačke Palanke.

“Dosta su promenili sastav u odnosu na Superligu. Novi je i trener (Dejan Rađenović). Gosti kod nas uglavnom ne preteruju s ofanzivom, pa stanu u zonu i čekaju kontre. Voleo bih da se i oni otvore, pa da publika uživa u dobrom fudbalu. Mi ćemo sigurno biti raspoloženi za nadigravanje”, naveo je Tešović.

Odbrambeni igrač Novog Pazara Filip Mitrović izrazio je zadovoljstvo jer su administrativni problem rešeni, pa je prošlom kolu debitovao u remiju bez golova sa Dinamom u Vranju.

“Verovatno sledi i prvi meč pred našom pubikom, gde imamo svih pet pobede i želimo da nastavimo niz. Najbitniji je pristup. Ekipe su dosta ujednačene. Nadam se da ćemo biti na nivou. Gleda nas dosta ljudi i dužni smo da ostvarimo dobar rezultat”, zaključio je Mitrović.

Sutrašnja utakmica na Gradskom stadionu počinje u 17.30.

M. Minić

Podeli