Društvo

Učači Kur’ana u Prijepolju

Poslednje dane meseca Ramazana u Prijepolju su obeležili učači Kur’ana, hor Kelstern iz Irana, koji već neko vreme borave na našim prostorima.

Pored brojnih gradova naše zemlje gde je ovaj veoma poznati hor predstavio svoj program, u organizaciji Medžlisa islamske zajednice priliku da ih čuju imali su i građani Prijepolja.

“Program realizujemo u saradnji sa kulturnim centrum iranske ambasade u Beogradu, sa kojim već nekoliko godina imamo izuzetnu sardnju. Ovom programu je trebalo da prisustvuje i direktor ovog kulturnog centra, međutim izostao je zbog određenih obaveza, ali je svakako najavio posetu Prijepolju odmah po završetku meseca Ramazana. Delegacija će biti predvođena ambasadorom islamske Republike Iran”-rekao je za Regionalnu televiziju glavni imam Nadir ef. Dacić.

Naš sugrađanin Tehran Halilović, koji je 18 godina živeo u Iranu, preko centra za regijske nauke “Kom”, čiji je clan, uspostavio je izuzetnu saradnju sa iranskom ambasadom i samim tim sudelovao u organizaciji ove posete.

“Iran je vrlo bogata zemlja u civilizacijskom smislu i mi kao relativno mala islamska zajednica, imali bismo koristi od prijateljstva sa tom islamskom zemljom.

Saradnja sa Iranom sigurno e može biti loša”-kazao je Halilović.

Nakon prigodnog programa organizovan je iftar za oko 200 postača.

Belida Šehović

Podeli