Kultura

Otvorena 9.samostalna izložba slika Avda Ćeranića

U Galeriji multimedijalnog centra otvorena je 9.samostalna izložba slika Avda Ćeranića. Izložbu je otvorio magistar slikarstva Medžid Fakić. Ovom izložbom, koju ljubitelji likovne umetnosti mogu pogledati do 10.oktobra, novopazarski autor predstavlja se sa 22 slike rađene tehnikom ulje na platnu.

”Slikara kao što je Avdo Ćeranić na ovim prostorima je jako malo, i neću pogrešiti ako kažem da je ovo najlepša razglednica Novog Pazara ”, rekao je između ostalog, na otvaranju izložbe, magistar slikarstva Medžid Fakić.

Lekar po profesiji, umetnik po vokaciji i opredeljenju, Avdo Ćeranić ovom izložbom uspešno dočarava prirodu novopazarskog, ali i sjeničkog kraja. Čitav radni vek posvetio je hirurgiji, a sada, kaže, rasterećenije progovara umetničkim jezikom.

”Čitav svoj radni vek posvetio sam hirurgiji. Delio sam sve važne trenutke i sreće i težine životne sa svojim pacijentima. Od kada sam u penziji, iznenada sam progovorio na ovaj način, kroz slike i pisanje. Ove slike su moja životna relaksacija. Jedan deo je iz period pre, a jedan deo su slike nastale poslednje dve tri godine, koliko sam u penziji”, kazao je Ćeranić.

Avdo Ćeranić slikar, učestvovao je na brojnim kolektvnim izložbama. Deveti put izlaže samostalno. Samostalne izložbe imao je u Beogradu, Skoplju, Prištini, Peći, Kosovskoj Mitrovići, Podgorici i Bijelom Polju.

S.Lj.

Podeli