Sport

Mlada košarkašica Lejla Gluhavičanin želi da napreduje u Italiji

Mlada košarkašica iz Novog Pazara Lejla Gluhavičanin rekla je da je zadovoljna što će biti u prilici da igrački napreduje u italijanskom klubu Azura Orvieto, s kojim je nedavno potpisala četvorogodišnji stipendijski ugovor.

“Imala sam veliku podršku trenera i roditelja. Drago mi je što idem u Italiju, iako nije lako odvojiti se. Bitno je da nastavim da igram košarku i napredujem”, navela je Gluhavičanin.

Petnaestogodišnja košarkašica ponikla je u novopazarskoj Mini košarkaškoj akademiji 2017 (MKA 2017), visoka je 190 centimetara i igra na poziciji centra.

Na mečevima regionalne pionirske lige ubacivala je i više od 30 poena.

“Mnogo su mi značile te utakmice jer sam stekla dragoceno iskustvo. Inače, pre košarke sam dve i po godine trenirala odbojku. Imala sam želju da se okušam u nekom drugom sportu, pa sam probala košarku i svidelo mi se”, kazala je Gluhavičanin.

MKA 2017 ima tri muške i dve ženske selekcije, a broji oko 100 članova.

“Krenuli smo kao školica košarke, a sada imamo ekipe koje se takmiče u regionalnim ligama. Lejla je s nama od novembra prošle godine i za kratko vreme je od početnice stigla do italijanske A2 lige”, rekao je trener MKA 2017 Veljko Petrović.

M. Minić

 

Podeli