Sport

Drugog dana Sandžačkih igara poznati pobjednici u pojedinim diciplinama  

Drugi dan 49. Sandžačkih igara obilježila su brojna nadmetanja na različitim lokacijama u Sjenici. Ono što je najbitnije, prema riječima organizatora, jeste da ove igre protiču u najboljem redu i da nije bilo kašnjenja na borilištima i da je sve realizoovano prema predviđenim satnicama.

Brojna takmičenja završena su drugog dana i već su poznati pobjednici Sandžakih igara u pojedinim disciplinama. Prvo mjesto u šahu osvojila je ekipa iz Sjenice, drugi bili učesnici iz Rožaja.

Kada je u pitanju takmičenje u džudou najbolja je bila ekipa iz Rožaja, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Tutina, a treće ekipi Sjenice.

Drugog dana Sandžačkih igara održano je i takmičenje u plivanju. Prvo mjesto je osvojio Gračanin Jasmin iz Novog Pazara, drugo mjesto pripalo je Erminu Zećiroviću, a  treće je osvojio  Gračanin Ramiz,  sva trojica iz Novog Pazara.  U ženskoj konkurenciji najbolje su Ajša Lakota, prvo mjesto, drugo mjesto Sumeja Lakota, treće mjesto Emina Spahić, sve tri  iz Novog Pazara.

U Kajaku prvo mjesto osvojio je Tahirović Alen, drugo mjesto Amel Totić i treće mjesto Samed Totić iz Novog Pazara.

Trećeg dana očekuju se finalne utakmice, kada će se znati ko je sveukupni pobjednik Sandžčkih igara.

” U ovim Sanždačkim igrama zastupljeno je 14 sportova, trećeg dana su finalne utakmice, očekujemo brojnu publiku“, rekao je ispred Ustanove Sandžačkih igara, Raid Mekić.

Dugogodišnji sportski novinar i hroničar Sandžačkih igara,  Heman Muftarević, kaže da  ove igre ne treba tretirati samo kao sportske rezultate već kao vid  ljubavi, druženja i drugarstva. “Težnja je da se omladina zbližava, a sportski duh uvijek je na igrama ostao tu “, rekao je Muftarević.

 

Podeli