DruštvoVesti

Asfaltiran krak Ulice Jalija

Kako je ranije danas najavljeno mještani Paralova asfalt će dobiti u danima vikenda, a tu radost danas su dočekali mještani ulice Jalija u Novom Pazaru. U tom dijelu grada nakon asfaltirane dionice od Carske ćuprije, asfaltiran je krak u dužini od 90 metara.

Ovaj krak ulice Jalija važna je dionica koja će nakon realizacije drugih infrastrukturnih projekata služiti za povezivanje tog naselja sa magistralnim putem preko novoizgrađenog mosta kod zgrade „Lepa brena“. O tome su danas sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, njegovim pomoćnikom zaduženim za infrastrukuturna pitanja Nihadom Hasanovićem i njihovim saradnicima razgovarali mještani tog naselja.

Najradosniji zbog dobro obavljenog posla danas su bili stariji Novopazarci koji žive u tom naselju, dok se najmlađi sada zbog uređene ulice više ne moraju igrati samo u svojim dvorištima.

Podsjetimo, letnji odmori i manje gužve intenzivirali su građevinsku sezonu u Novom Pazaru, pa se trenutno radi na više od 15 lokacija na gradskom, prigradskom i seoskom području.

A. Nićiforović

 

 

 

Podeli