Kultura

Radovi članova ULUS od ponedeljka u novopazarskoj galeriji

U Galeriji Multimedijalnog centra u ponedeljak, sa početkom od 19:30, biće otvorena “Prolećna izložba Udruženja likovnih umetnika Srbije 2019”. Likovna publika će moći da vidi 25 odabranih radova članova najznačajnijeg likovnog udruženja u Srbiji.

Prolećna je jedna od dvije najstarije izložbe u zemlji i ujedno jedna od najznačajnih koju priređuju članovi Udruženja likovnih umetnika Srbije. Izložba je najprije bila otvorena u Beogradu, a jedan od nagrađenih umjetnika bio je akademski slikar iz Novog Pazara prof. Ervin Ćatović, koji je tom prilikom dobio “Zlatnu paletu” za slikarstvo.

” Zbog prostornog kapaciteta naše galerije neće biti predstavljeni svi radovi koji su prezentovani i u Beogradu već ćemo imati odabir od 25 radova. Na samom otvaranju će govoriti kustoskinja Udruženja likovnih umetnika Srbije, Olivera Vukotić i predsednik Udruženja, Miroslav Lazović, koji će takođe nešto više reći o samoj izložbi “, rekla je urednica programa galerije MMC, Amra Hodžić Jejna.

Izložba je posledica već uspostavljene saradnje ovog Udruženja i Kulturnog centra Novi Pazar, a u okviru koje je nedavno je bilo organizovano gostovanje Sandžačkog udurženja likovnih umjetnika i izložba  radova u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić u Beogradu.

Podeli