PolitikaVesti

Ljajić i Sojlu dočekani ovacijama u Istanbulu!

Istanbul – Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu, bili su gosti večere u Istanbulu, kojoj su prisustvovali predstavnici svih Udruženja (derneka) poreklom sa Balkana.

Sojlu i Ljajić dočekani su ovacijama više od 400 prisutnih u hotelu Golden Tulip u opštini Bajrampaša.

U svom obraćanju Sojlu je ukazao na napredak i razvoj koji je Turska ostvarila u poslednjih 15 godina, naglašavajući važnost dobrih odnosa sa svim zemljama Balkana.

Sojlu je kazao da će Turska nastaviti sa daljim investicijama na Balkanu jer to doprinosi daljem razvoju regiona.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić u svom obraćanju prisutnima je govorio o projektima koje Turska realizuje u Srbiji a posebno u Sandžaku, a koji su dogovoreni prilikom poslednje posete Predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Novom Pazaru.

Ljajić je pozvao sve privrednike da ulažu u Sandžak i Srbiju i kazao da su dobri odnosi između dve zemlje prilika za čvršće povezivanje sa Sandžakom.

Večeri su prisustvovali i predsednici udruženje Bošnjaka iz Istanbula, savetnik predsednika Erdogana Sabri Demir, predsednik opštine Bajrampaša Atila Ajdiner, mnogi narodni poslanici Ak Partije i privrednici poreklom iz Sandžaka.

 

Izvor: Indeksonline

Podeli