Sport

Toskić obeležio peto kolo Šumadijske lige

Bokser Mladosti Džejlan Toskić pobedio je takmičara Kragujevca Stevana Krnića jednoglasnom odlukom sudija, u nakvalitetnijem meču petog kola Šumadijske lige u Novom Pazaru.

Toskić je i dalje omladinac, ali se protiv tridesetogodišnjeg Krnića borio u konkurenciji seniora lakših od 69 kilograma.

Kod seniora težih od 91 kilograma, Vuk Koprivica iz Kragujevca savladao je člana novopazarske Mladosti Jusufa Hajrovića sa 3:0, dok je bokser prijepoljskog Miksa Alen Mašović slavio protiv Dženana Novalića iz Mladosti prekidom u drugoj rundi.

Među seniorima lakšim od 81 kilograma, predstavnik Kragujevca Željko Grčak dobio je klupskog druga Jovana Smilića, koji se predao u prvoj rundi, a Hamza Mujović iz Mladosti je prekidom u prvoj rundi upisao trijumf nad borcem Miksa Jankom Ružićem.

U jedinom duelu omladinaca, Faris Mecinović iz Mladosti je u kategoriji do 64 kilograma bio bolji od boksera Novog Pazara Tarika Murića odlukom sudija 3:0.

Kod juniora, Anes Papić iz Novog Pazara slavio je u kategoriji do 53 kilograma protiv boksera bijelopoljskog Feniksa Zijada Dostanića prekidom u prvoj rundi, dok je član Miksa Sanibal Halić u kategoriji do 60 kilograma pobedio Adela Kadribašića iz Feniksa sa 2:1.

Takođe u uzrastu juniora, takmičar Miksa Ognjen Matović je u kategoriji do 75 kilograma savladao borca Mladosti Kabira Azemovića prekidom u drugoj rundi, a na isti način je bokser Mladosti Ahmet Mavrić u kategoriji do 81 kilograma naneo poraz Edinu Šantiću iz Miksa.

Kadet Mladosti Omer Kurtanović je u kategoriji do 48 kilograma dobio boksera Feniksa Ivicu Veličkovića jednoglasnom odlukom sudija, dok je meč u kategoriji do 33 kilograma između pionira Mladosti Nermina Pavlovića i Jusufa Mekića iz Feniksa završen nerešenim rezultatom.

Mečeve u dvorani Pendik u organizaciji Bokserskog kluba Mladost, pre čijeg početka je odata počast dugogodišnjem treneru i funkcioneru tog kolektiva Besimu Ejupoviću, pratilo je oko 250 gledalaca.

M. Minić

Podeli