Sport

Uzbudljivo na sportskim terenima

Na papiru lak posao očekuje odbojkaše Novog Pazara. Plavi su apsolutni favoriti na svom parketu protiv simpatične ekipe Novog Sada,koju su i jesenas glatko i ubedljivo sa 3:0 po setovima pobedili i u vojvođanskoj prestonici.

No, opuštanje je strogo zabranjena reč među izabranicima Radoslava Milića. Nijedan rival se ne sme potceniti,u svaku utakmicu se mora ući maksimalno ozbiljno i koncentrisano,bez obzira na očiglednu razliku u klasi.To je najbolje pokazao i izgubljeni set minule subote u Jagodini.Realno,međutim,plavi imaju nesporno kvalitetnu ekipu,kojoj nedostaje još samo malo svežine i uigravanja,a kad i to dođe na svoje,onda sigurno neće biti ni oscilacija.Kako god,publika će moći da uživa u dobrjo odbojci i imati prliku da prvi put vidi proslavljenog Makedonca Gjorgjieskog,koji bi trebalo da u donosi prevagu u ključnim trenucima. Utakmica:Novi Pazar-Novi Sad zakazana je za subotu od 19 časova u Hali sportova. Ostale duele 13.prvoligaške runde,obeležiće veliki derbi,koji se igra u Starčevu između dva prvoplasirana tima na tabeli,Borca i Spartaka.

Za sada Subotičani imaju bod prednosti,dok je Novi Pazar na četvrtom mestu sa 26 bodova. Košarkaši Novog Pazara takođe započinju drugi deo prvenstva u Prvoj srpskoj ligi-grupa zapad. Belo-plavi,u okviru 14.kola,na ovogodišnjoj premijeri,dočekuju Slogu iz Požege,koja je 11. sa 17 bodova.U domaćem timu,koji se nalazi na drugoj poziciji sa bodom manje od vodećeg tandema: Plana i Železničar,trebalo bi da opet nastupi oporavljeni igrač-trener Fahrudin Đulović. Susret je zakazan za subotu od 16 časova u Hali sportova.

A u nedelju će biti održan tradicionalni 45.tradicionalni „Beli kros“,kojim zvanično počinje atletska sezona.Već po navici,dosta se očekuje od atletičara Novog Pazara,koji su odradili uspešno pripreme u Ulcinju i potpuno spremni nišane odličja na ovom renomiranom nadmetanju.Start prve trke na stadionu Republičkog zavoda za sport i medicinu u Beogradu predviđen je za 10:30.

A.Grbović, E.Nailović

Podeli