DruštvoVesti

Novi Pazar dobija angio salu

 Opšta bolnica u Novom Pazaru uskoro će dobiti angio salu. Predstavnici ove zdravstvene ustanove na čelu sa direktorom dr Mehom Mahmutovićem bili su kod ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je u ime ovog resornog ministarstva obećao sredstva koja će biti prebačena u toku ove nedelje za nabavku potrebne medicinske opreme opreme. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je predstavnicima Opšte bolnice Novi Pazar rekao da je ona stekla uslove za pokretanje rada angio sale ali i naglasio da je za to potrebno dosta truda.”Zdravstvo u Novom Pazaru poslednjih nekoliko godina je vidno unapređeno i to zahvaljujući zalaganju rukovodstva Opšte bolnice”,kazao je ministar Lončar i istakao da se zbog toga pacijentima u ovom kraju pruža još bolja zdravstvena usluga. Direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović je zadovoljan postignutim dogovorom i naglašava da je ovaj projekat veoma važan momenat za Novi Pazar jer se na angio salu čekalo godinama. Dr Muamer Bačevac već godinu dana obavlja edukaciju iz interventne kardiologije u Kliničkom centru Srbije i kaže da je zbog svojih sugrađana veoma srećan što će dobijanjem angio sale zdravstvo u Novom Pazaru biti na višem nivou i ocenio da polako prerastamo u regionalni zdravstveni centar.

“Najbliži tercijalni centar nam je u Kragujevcu pa posle u Beogradu tako da je veoma teško stići do njih u ta dva prva “zlatna sata” kada je moguće zbrinuti pacijenta,a sada sa otvaranjem angio sale u Novom Pazaru ova intervencija kao i mnoge druge u kardiologiji biće omogućene i zasigurno će biti veći broj spašavanja pacijenata od smrtnosti zbog infarkta”, naglasio je dr Bačevac. Opširniju priču o otvaranju angio sale pogledajte na programu TV Novi Pazar u petak od 21:30 u emisiji DNK.

 

B.V.

Podeli