DruštvoVesti

Boško Mihailović: Razvijamo multikulturalnost

Planinarsko-ekološko udruženje “RAS” iz Novog Pazara organizuje seminar na temu “Interkulturalni dijalog protiv nasilja, ekstremizma i konflikata” koji će se održati u periodu od 29.marta do 2.aprila na Goliji u hotelu “Kuč”. 

Na seminaru će biti prisutni studenti i srednjoškolci iz Novog Pazara, Sombora, Subotice i Beograda, koji su hrvatske, mađarske, rumunske, bošnjačke i srpske nacionalnosti. Cilj seminara je da okupi mlade srednjoškolce i i studente iz raznih krajeva Srbije koji će kroz razgovor i druženje razmatrati ove važne teme za naše društvo.

“Mi smo želeli da to obuhvatimo pod jednim sloganom “Interkulturalni dijalog” , gde želimo da nađemo neke zajedničke teme koje nas mogu približiti a da zaboravimo sva dešavanja koja su iza nas, da nekako prevaziđemo konflikte, nasilje i ekstremizam i da se okupimo oko teme o ekologiji i zaštiti životne sredine, o bavljenju sportom, zdravim načinima života itd”, kazao je predsednik Planinarsko-ekološkog udruženja “RAS”, Boško Mihailović.

On je rekao da su izabrali Goliju baš zbog toga što je ona veliki potencijal ovog dela Srbije a i da bi je promovisali na najlepši način kako bi svi sa strane videli kakve mi lepote ovde imamo i sa čime raspolažemo. On je izrazio nadu da će učesnici koji budu boravili na Goliji za vreme seminara opet poželeti da dođu.

Seminar će trajati od 29.marta do 2.aprila a poslednjeg dana u planu je obilazak manastira Sopoćani, gradskog muzeja i grada Novog Pazara sa ciljem da se gosti iz drugih gradova upoznaju sa kulturnim, prirodnim i istorijskim znamenitostima naše sredine. Kako je je Mihailović naglasio, ovo je sjajna prilika za promociju Novog Pazara.

Inače, ovaj seminar se organizuje pod pokroviteljstvom OEBS misije u Srbiji.

 

B.V.

 

Podeli