Sport

Izostalo iznenađenje u Humskoj

Fudbaleri Novog Pazara su poraženi u poslednjoj utakmici 10.kola Jelen Super lige, u Beogradu od Partizana,sa 3:1 (1:0).

Odlučio je strateg gostiju da renomiranom rivalu suprostavi elastičnu zonu,bez klasičnog „sidraša“ u napadu,ali sa vihornim Alivodićem,koji je zadao dosta problema defanzivcima crno-belih. Upravo je Alivodić mogao da duel sjajno otvori. Odlično je ušprintao u prazan prostor,posle dubinske lopte,imao 1-1 sa Petrovićem,no golman Partizana je uspeo da udarac izbije u korner.

Domaćin je poveo u 21.minutu. Posle proigravanja Lazara Markovića, Stefan Šćepović je naglo promenio ritam kretanja i pored neodlučnog Baranina,plasirao loptu u kontra-ugao Mujkića. Aistent kod prvog,postigao je drugi pogodak. Lazar Marković je u 54.minutu iskorostio dugu akciju saigrača i rutinski udvostručio prednost svoje ekipe. Samo 120 sekundi kasnije,nova promena rezultata. Nemoćan je bio Denis Mujkić, pošto je Marko Šćepović imao lak posao da ga savlada na dodavanje Tomića. Probudio se i Novi Pazar. Ono što je propustio u četvrtom,Alivodić je nadoknadio u 61.minutu. Postigao je fantastičan pogodak. Ivanov je izigravao Bekenbauera na 30 metara od svog gola,Alivodić mu je oduzeo loptu,stuštio se ka protivničkom kaznenom prostoru,pa zatim na maestralan način,prefinjeno i inteligentno lobovao istrčalog Petrovića.Ispostaviće se da je to bila i tačka na goleadu,na period odličnih fudbalskih sat vremena u Humskoj. Do kraja, bez većih uzbuđenja,ritam igre je počeo da opada,a Partizan je stigao do očekivane pobede i liderske pozicije,dok se gostu,rezultatski ponovila „repriza“,od prošle godine,sa gostovanja Crvenoj zvezdi.

Atmosfera kvari atmosferu

Nije u Humskoj bilo simpatizera Novog Pazara, na terenu je uglavnom bilo sve fer i korektno,ne međutim i na južnoj tribini. Pristalice Partizana su pre početka utakmice razvile transparent: Alija?! Spasoje Jugović!”, poznati deo iz romana “Nož“, Vuka Draškovića. Tokom utakmice sa tribina se čuo već viđeni repertoar,oličen u skandiranju Haškom optuženiku Ratku Mladiću, “Nož-žica-Srebrenica”,a nije izostalo ni “podsećanje” na Kosovski boj. Da li će Fudbalski savez I javnost u Srbiji reagovati ekspresno I nakon transparenta u Novom Pazaru,ostaje da se vidi…

Enver Alivodić:

“Smatram da nismo razočarali. Uprkos izuzetno hladnom vremenu,prikazali smo hrabru igru,kao što smo I obećali protiv favorizovanog protivnika. Šteta što nismo utakmicu uveli u neizvesnu završnicu,jer bi tada sve bilo otvoreno. Ovako,mogu da žalim što nisam doneo prednost svom timu u samom uvodu meča, s druge strane,delimično sam srećan,jer sam postigao efektan gol. I u Humskoj smo dokazali da možemo sa svakim ravnopravno da igramo.

Elvir Nailović

Podeli