Sport

Partizan pobedio Novi Pazar i vratio se na vrh

Fudbaleri Partizana vratili su se na lidersku poziciju u šampionatu Srbije, pošto su večeras u poslednjoj utakmici 10. kola savladali Novi Pazar sa 3:1 (1:0).

Pred nešto više od 1.000 gledalaca na stadionu u Humskoj golove za crno-bele postigli su Stefan Šćepović u 21, Lazar Marković u 54. i Marko Šćepović u 56. minutu. Jedini gol za Pazarce postigao je Emir Alivodić u 60. minutu.

Na utakmici nije bilo navijača gostujućeg tima, koji su sredinom nedelje skrenuli pažnju na sebe provokativnim transparentom na utakmici protiv Rada, ali to ipak nije sprečilo pristalice crno-belih da uzvrate tokom prvog poluvremena porukom: “Alija? Spasoje Jugović” sa jasnom aluzijom na glavni lik iz knjige Vuka Draškovića “Nož”.

Takođe, tokom drugom poluvremena navijači Partizana su nekoliko puta skandirali: “Nož, žica, Srebrenica”.

Pobedu crno-belih posle duže vremena iz počasne lože posmatrao je i nekadašnji kapiten i sportski direktor Mladen Krstajić.

Vermezović: Uspeli smo da se “izdignemo” nakon Intera

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović posle večerašnje pobede nad Novim Pazarom (3:1) rekao je da je zadovoljan jer je ekipa uspela da se “izdigne” nakon poraza u Milanu od Intera u Ligi Evrope.

“Bila je ovo lepa fudbalska predstava, ekipa je uspela da se vrati nakon svega što se desilo u Milanu. Odigrali smo dobro, ali bilo je i određenih padova. To se videlo po indolentnosti kod primljenog gola. Međutim, nije to ništa strašno, takve stvari se dešavaju”, rekao je Vermezović u razgovoru sa novinarima.

On je dodao da je Novi Pazar još jednom pokazao da je nezgodna ekipa, ali da mu je drago što su došli u Beograd da se nadigravaju.

“Bilo je i promašaja, takve stvari ne smeju da nam se dešavaju, jer bismo mogli da budemo kažnjeni u Evropi”, naglasio je Vermezović.

Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac nije imao mnogo toga da zameri svojoj ekipi, jer je igrala “protiv jedne od najboljih ekipa na Balkanu”.

“Obećao sam da ćemo doći da se nadigravamo i to smo uradili. Svesno smo ušli otvoreno u meč protiv jačeg rivala i u jednom delu smo uspeli da pariramo. Možda bi bilo malo zanimljivije da smo iskoristili prvu šansu i poveli, ali bi i tada verovatno ishod meča bio isti”, poručio je Bekvalac.

Izvor: Tanjug

Podeli