KulturaVesti

“Snaga linije” u Multimedijalnom centru od 22.februara do 7.marta

 Izložba crteža pod nazivom “Snaga linije” poznate beogradske autorke, grafičara Ljiljane Stojanović, biće upriličena sutra od 19 i 30 u Multimedijalnom centru. Izložba će biti otvorena naredne dve sedmice, tačnije do 7.marta.

Ljiljana Stojanović  je bila učesnica likovne kolonije Sopoćnaska viđenja u više saziva. Samostalnu izložbu u Novom Pazaru imala je 1983.godine, a ove godine će posetioci izložbe moći opet da vide njene, sada nove radove. Ciklus crteža nastao je u periodu od  2016-2018. godine, radovi su velikog formata, grupisani su u diptihe i triptihe i rađeni su na posebno osetljivom kineskom ručno pravljenom papiru, kineskim tušem, posebnim četkama , tako da je to nešto što pokazuje izuzetnu zanatsku ,znalačku i umetničku  vrednost jer je veoma teško raditi na takvom materijalu.

Kako ističe Amra Jejna iz Multimedijalnog centra, Ljiljana Stojanović je umetnica koja se izuzetno dobro snalazi  u svim likovnim disciplinama. Ovaj put je odabrala da to bude crtež gde je linija osnovni element svakog crteža i ona je kroz transportovanje svojih misli, svoje energije, svojih osećanja , ovoga puta napravila jedan jako dobar efektan i ekspresivan ciklus radova, koji će zasigurno zadovoljiti ukuse novopazarske publike a i šire.

Da podsetimo, izložba će biti otvorena u petak 22.februara od 19 i 30 u Multimedijalnom centru i trajaće do 7.marta.

B.V.

Podeli