Hronika

ZUKORLIĆ PRETUKAO BEKIRA EF. MAKIĆA// foto

KAKO SANDŽAKHABER EKSKLUZIVNO SAZNAJE DANAS U POPODNEVNIM ČASOVIMA MUAMER ZUKORLIĆ PRETUKAO JE LIĆNO BEKIRA EF. MAKIĆA U SVOJOJ KANCELARIJI U MEŠIHATU ISLAMSKE ZAJEDNICE.

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, Zukorlić je pozvao Makića na sastanak i zahtevao od njega da podnese ostavku na mesto direktora kancelarije za Hadzdz pod pritiskom, što Makić nije hteo da učini.

Nakon toga Zukorlić je udario Makića pesnicom u predelu lica oborivši ga na pod, potom su drugi dvojica prisutnih u kancelariji sekretar Zukorlića Samir Škrijelj i Rešad ef. Plojović (direktor medrese)  i Muamer Zukorlić nogama udarali Makića koji nije mogao da se odbrani prilikom čega su mu naneli teške telesne povrede.

Bekir ef. Makić je jedan od učenijih imama Islamske zajednice u Srbiji koju predvodi Muamer Zukorlić. Obavljao je funkcije profesora medrese Gazi Isa beg, Direktor Ureda za Hadzdz.

Bekir ef. Makić je u poslednje vreme lošeg zdravstvenog stanja, podlegao je čak i jednoj operaciji pre mesec dana.

Ceo slučaj prijavljen je novopazarskoj policiji, kao i Rijasetu IZ BIH i Turskom Dijanetu.

BDZ EMIR ELFIĆ OSUDILA NAPAD

 

Bošnjačka demokratska zajednica-BDZ najoštrije osuđuje fizički napad na Bekira efendiju Makića od strane Muamera Zukorlića i njegovih najbližih saradnika.
Napad na Bekira ef. Makića u prostorijama Mešihata samo potvrđuje naše tvrdnje da ova interesna grupa zloupotrebljava svetost Islamske zajednice za obračun sa svakim ko ne prihvata da bude njihov poslušnik.
Bošnjačka demokratska zajednica-BDZ zahtijeva da hitno prestane nasilništvo i tiranija. Islamska zajednica nije privatna svojina pojedinaca koji je zloupotrebljavaju za ličnu korist i da njome plaše muslimane, već je  institucija za dobrobit  muslimana i svih ljudi koji u njoj trebaju da se osjećaju sigurnim i bezbjednim.

MEŠIHAT TVRDI DA JE ISTERAN A DA NIJE BILO TUČE

Novi Pazar – Na vanrednoj sjednici održanoj 24.04.2013. god. Mešihat Islamske zajednice u Srbiji jednoglasno je donio odluku o suspenziji Bekira Makića sa mjesta uposlenika i svih pozicija u Islamskoj zajednici do okončanja disciplinskog postupka. Razlog za donošenje ovakve odluke leži u činjenici da je Bekir Makić zloupotrijebio položaj rukovodioca Ureda za hadž Mešihata time što je nelegalno, u svojstvu privatnog poduzetnika, osnovao Turističku agenciju „Sanjak travel“ preko koje je, mimo propisa i saglasnosti organa Islamske zajednice, u dva navrata organizovao Hadždž.Bekir Makić je takođe odbio da izvrši primopredaju dužnosti rukovodioca Ureda za Hadždž, sa koje je nedavno smijenjen na sjednici Mešihata, što ukazuje na osnovanost informacije da je vršio finansijske i druge malverzacije kroz organizaciju hadža.Ovoj odluci prethodila je konstatacija Mešihata da neskriveno već duže vrijeme Bekir Makić vrši antiustavne i destruktivne djelatnosti u Islamskoj zajednici.

izvor: Sandžakhaber

Podeli