Društvo

Akcija “Bez kamate na rate” još dva dana

Akcija Elektroprivrede Srbije “Bez kamate na rate” trajaće još u naredna dva dana. Svi kupci koji stiču pravo na sklapanje sporazuma o reprogramu, odnosno otpisu kamate I plaćanje duga na rate treba da iskoriste ovu povoljnost koja se nudi.

Zbog povećanja interesovanja kupaca za izmirenje dugovanja za električnu energiju i stupanja na snagu Uredbe o energetski zaštićenom kupcu, Upravni odbor  „Elektroprivreda Srbije“ tada je  da akciju „Bez kamate, na rate“ produži do 25. aprila. Kupci koji u ovoj pogodnosti vide šansu za izlazak iz duga mogu to učiniti I u naredna dva dana. Za zaposlene u Elektrodistribuciji u Novom Pazaru protekli vikend bio je radni obzirom na veliki broj zainteresovanih kupaca.

Novina produžetka akcije je da će kupci sa kojima se vodi sudski postupak zbog dugova moći da reprogramiraju dug uz poravnanje i plaćanje sudskih troškova.

Dužnici koji žele da potpišu sporazum o reprogramu treba da se obrate lokalnoj elektrodistribuciji kako bi se utvrdilo stanje duga i broj rata.

Odlučeno je i da se broj rata za velike dužnike posebno iz kategorije privreda i preduzeća u restruktruiranju poveća i do 48, zavisno od visine duga.

Do 1. aprila sporazum o reprogramu uz otpust kamata potpisalo je 83.667 kupaca, od 601.136 dužnika, odnosno 13,92 odsto. Sporazum o reprogramu potpisalo je 76.044 od 532.391 obaveštenog domaćinstva, što je 14,28 odsto, dok je u kategoriji „privreda“ potpisan reprogram sa 7.623 od 68.745 kupaca, odnosno 11,09 odsto.

Aleksandar Nićiforović

Podeli