Kultura

Putovanje kroz različite muzičke epohe

U osnovnoj muzičkoj školi Stevan Mokranjac održan je četvrti tradicionalni godišnji koncert. Pred brojnom publikom, učenicima i roditeljima nastuplili su nastavnici koji su izveli kompozicije iz različitih muzičkih epoha, sa posebnim akcentom na modernoj muzici i nekim, publici, prepoznatljivim melodijama.

Na repertoaru su bila djela najvećih kompozitora muzičkog stvaralaštva, Johana Sebastijana Baha, Franca Šuberta, violiniste Pabla Serasatea, ali je publika između ostaklog čula i posthumnu prezentaciju stvaralaštva kompozitora i muzikologa iz Novog Pazara, Sulejmana Ćatovića, kao i moderne melodije kao što su “Time tu say goodbay“ i „My Vay“.  Nastavnici su na različitim instrumentima koji se uče u školi predstavili sebe i svoj rad učenicima, njihovim roditeljima, kolegama i građanima.

Grad Novi Pazar pruža redovnu podršku radu škole, a tim povodom gradonačelniku Nihatu Biševcu uručen je simboličan poklon koji su pripremili učenici. Godišnji koncert je ujedno i predstavljanje same škole, njenih potencijala i obrazovanja kog mogu steći učenici.

Podeli