Namere i manipulacije Stranke pravde i pomirenja razotkrivene na Skupštini

Tokom dana┼ínjeg zasedanja Skup┼ítine, odbornici vladaju─çe ve─çine argumentima su razotkrili predizborne obmane gra─Ĺana od strane opozicije. “Novca za asfaltaltiranje ulica o kojima su odbornici SPP-a govorili nema, diskovi sa projektnom dokumentacijom koju su dostavili gradskoj upravi su prazni, ceo performans na pro┼íloj sednici slu┼żio je za manipulaciju bira─Źkog tela na izborima za BNV”, istaknuto je izme─Ĺu ostalog na sednici Skup┼ítine grada.
Sednicu Skup┼ítine grada Novog Pazara obele┼żila je i duga rasparava o predlogu opozicije, koja je na prethodnoj sednici tra┼żila da Skup┼ítina da saglasnost za asfaltiranje svih ulica u gradu za koje je JP “Putevi Srbije” nije dalo saglasnost i nov─Źana sredstva.

Izvestilac Pemba D┼żankovi─ç, pomo─Źnik gradona─Źelnika i ─Źlan Gradskog ve─ça Mirsad Jusufovi─ç, ali i sam gradona─Źelnik Novog Pazara Nihat Bi┼íevac predo─Źili su da Skup┼ítina nije ta koja daje saglasnost za asfaltiranje ulica ve─ç, nadle┼żno odeljenje za izdavanje dozvola. Oni su podsetili da je dokumentacija za izvo─Ĺenje infrastrukturnog projekta obimna, te i sama lokalna samouprava mora da po┼ítuje zakonsku proceduru.

“Svi diskovi sa projektima, koje su predali predstavnici Stranke pravde i pomirenja su bili prazni, a to dokazuje da je sve ura─Ĺeno sa ciljem da se gra─Ĺani obmane zarad prikupljanja politi─Źkih poena pred izbore za Bo┼ínja─Źko nacionalno vije─çe. Novac za asfaltiranje ulica gradska vlast bi rado prihvatila, jer ve─ç godinama unazad radi na brojnim projektima, koji su realizovani u interesu grada. Me─Ĺutim, zakon mora da se po┼ítuje, a u gradsku upravu nije stigla potrebna dokumentacija za izdavanje dozvole”, rekao je Hasanovi─ç, obja┼ínjavaju─çi ┼íta je sve potrebno da se prikupi od dokumentacije da bi se jedna ulica asfaltirala.

─îlan Gradskog ve─ça Mirsad Jusufovi─ç objasnio je da nijedan dokument u gradsku upravu nije stigao, koji dokazuje da su sredstva za asfaltiranje ulica od strane opozicione SPP obezbe─Ĺena, te da su zahtevi poslati svim nadle┼żnim institucijama od kojih nisu dobili odgovor.

“Mi nemamo nijednu potvrdu da su sredstva obezbe─Ĺena. Iza┼íli bismo u susret svima, koji ┼żele da asfaltiraju, ali niste podneli potrebnu dokumentaciju. Nemamo potvrdu da su sredstva obezbe─Ĺena, a nemate ni vi. Govorili ste prvo o 20 ulica, sada o 10. Prava istina je da nemate nikakva sredstva, niste ih nikada ni obezbedili. Cilj vam nije bio da obezbedite bolje uslove ┼żivota gra─Ĺanima, ve─ç da prikupite glasove, sve je bilo politi─Źka propaganda i akcija. Op┼ítina je otvorena za sve dobronamerne”, rekao je Jusufovi─ç.

Gradona─Źelnik Novog Pazara Nihat Bi┼íevac podsetio je na prethodnu sednicu Skup┼ítine grada, kada su odbornici opozicije, doveli 100 ljudi da ometaju rad Skup┼ítine i umalo izazvali incident. On je rekao da su odbornici tada poslali samo lo┼íu sliku iz Novog Pazara, a i na pro┼íloj sednici se govorilo o istim ta─Źkama, koje su na dana┼ínjem dnevnom redu.

“Gde su vam danas ljudi, govorimo o istim ta─Źkama, nema ljudi, naravno jer su izbori pro┼íli.
Hteli ste samo da obmanate gra─Ĺane, evo dopisi svim ministarstvima, preduze─çima, nema odgovora. Niste obezbedili sredstva, a mi ─çemo se radovati svakom obezbe─Ĺenom novcu za asfaltiranje ulica”, poru─Źio je Bi┼íevac odbornicima opozicije , podse─çaju─çi kakve su posledice mogle da budu, te da su svesni odbornici opozicije svesni rizika da mogu da izazovu incident sve osmi┼íljeno organizovali.

Bi┼íevac je postavio pitanje odborniku SPP-a Edinu Ze─çirrovi─çu: Ko je radio projekat za rekonstrukciju Arap d┼żamije, na ┼íta je Ze─çirovi─ç odgovorio da je u─Źestvovao, ali ne zna ko je radio projekat.
.

Podeli