Društvo

Đubrijere i na mestima gde ih nije bilo

Gradska uprava je sa Odeljenjem za zaštitu životne sredine obezbedila sredstva za nabavku 60 dekorativnih stajaćih korpi za otpatke. Takozvane đubrijere sada su i na mestima gde ih nije bilo, što prema rečima nadležnih, daje pozitivne rezultate kada je u pitanju javna higijena.

Nove dekorativne korpe za otpatke, postvljene su u pasažu nove i stare lučne zgrade i na prostoru kod autobuske stanice, a u planu je i zamena dotrajalih u cetnru grada. Radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća” danas su postavljali korpe u Ulici ”Vuka Karadžića”, gde se nalazi Državni univerzitet i nekoliko školskih objekata.

Praksa pokazuje da veći broj korpi za otpatke i na mestima gde ih nije bilo ranije, daje dobre rezultate i doprinosi poboljšanju javne higijene.

”Mi smo imali nekoliko akcija u predhodnom periodu, gde su postavljene viseće kante za otpatke i to zaista daje rezultate. Gde god da se postave, građani postaju više savesni i upotrebljavaju ih na način na koji treba da ih upotrebljavaju i tako sprečavamo bacanje smeća oko njih”, kaže tehnički direktor Gradske čistoće, Dino Skenderović.

Sredstva za nabavku novih đubrijera, odnosno betonskih korpi za otpadke sa metalnim uloškom, koje su trajnijeg karaktera, obezbedila je Gradska uprava, a uz  jesenje uređenje grada, Gradska čistoća se uspešno priprema i za nastupajuću zimsku sezonu.

S.Lj.

Podeli