Društvo

Novo priznanje i nagrada novinaru Aleksandru Nićiforoviću

Novinar Radio televizije Novi Pazar Aleksandar Nićiforović dobitnik je prve nagrade Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) na medijskom konkursu „Drugačije od drugih“, u kategoriji “Prevencija i upravljanje vanrednim situacijama” a za prilog “Mini brane maksimalno štite”, emitovanom na Radio televiziji Novi Pazar.

Nićiforović je nagrađen zajedno sa još tri novinarke Radio televizije Srbije (RTS), Višnjom Višnjić, Natalijom Vidić, Tamarom Tankosić i novinarkom Ružom Helać sa Balkan tv.

On je nagradu dobio u konkurenciji oko 60 radova, novinara sa Prve televizije, Radio televizije Srbije, Radio Beograda, Radija slobodna Evropa, te dnevnih novina Danas, Blic i Kurir.

Takvu odluku doneo je stručni žiri koji su činili urednici vodećih redakcija, Nada Gogić (RTS), Suzana Trninić (TV Prva), Veselin Simonović (Blic), Zoran Sekulić (Fonet) i Vladan Samardžić (Večernje novosti).

Podsetimo, novinar Radio televizije Novi Pazar Aleksandar Nićiforović prošle nedelje dobio je nagradu „dr Marko Mladenović“ za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji za 2018. godinu.

Nićiforović je nagradu dobio za priču o trojkama, sestrama Međedović iz Novog Pazara, koje čine jedinstveni kata tim u svetu.

Nagrade za tekstove na ovom konkursu dobile su novinarka Politike Katarina Đorđević i novinarka Večernjih novosti Jelena Stojković.

Odluku da Nićiforović dobije ovo vredno priznanje doneo je stručni žiri u sastavu dr Zoran Jevtović, dr Mirko Miletić i novinar Aleksandar Avramović.

S. Lja.

 

Podeli